Golf Club Hradec Králové
10. června 2010 [STK]

Senioři obhájili účast v elitní skupině

Seniorský tým. Zleva Arnošt Martinec, Bohumil Holubec, Viktor Ludvík, Petr Solich, Vladimír Rybář a Josef Rybář. (Foto Stanislav Prauzek)

Jihomoravský Golf Resort Austerlitz hostil od úterý 8. června Mistrovství seniorských družstev. Naši hráči měli na dosah postup mezi nejlepší čtyřku. Nakonec z toho bylo konečné šesté místo, které nám i pro příští rok zaručuje účast mezi elitní osmičkou bojující o mistrovský titul.

Do Slavkova vyrazil náš tým ve složení Arnošt Martinec, Bohumil Holubec, Viktor Ludvík, Vláďa Rybář, Pepa Rybář a Petr Solich. Na úvod nás čekal zápas proti Ostravě, při němž se rozhodovalo, zda postoupíme mezi čtveřici nejlepších nebo zda půjdeme do bojů o udržení v první osmičce. Duel to byl velmi napínavý a jazýčky vah se překlápěly tu na jednu, tu na druhou stranu. Nakonec jsme Ostravě podlehli nejtěsnějším rozdílem 2:3.

Druhý den jsme hráli proti Karlštejnu. Výsledek zápasu byl velice důležitý pro naše další působení v šampionátu, a to nejen v letošním roce, ale také v dalším ročníku. Případná prohra by nás posunula do bojů o sedmé místo a při další prohře by následoval sestup do druhé výkonnostní osmičky. Naopak výhra by nám garantovala postup do utkání o 5. místo a dobrou výchozí pozici pro další ročník MČR.

Dobře to dopadlo - Karlštejn jsme porazili 3:2.

V posledním kole jsme se utkali s domácím Slavkovem. U soupeře jsme měli vroubek z loňského ročníku MČR, kdy jsme Slavkov v zápase o 5. místo porazili. Tentokrát se karta obrátila. Soupeř využil znalost domácího prostředí a vybojoval vítězství. Tím pádem nám připadla šestá příčka konečného pořadí.

Z titulů Mistrů ČR se nakonec radovali muži z Park GC Ostrava, kterým jsme podlehli jen těsně v úvodním zápasu. Je vidět, že sílu na to, abychom se rovnocenně utkali s těmi nejlepšími družstvy, již máme. Děkujeme všem hráčům za skvělou reprezentaci Golf Clubu Hradec Králové na náročném hřišti a náročném turnaji!
Komentáře: 1, poslední 11. června 2010 v 09:34 | Přidat komentář

11. června 2010 v 09:34, Drbal
Posílám seniorům velkou gratulaci a děkuji za dobrou reprezentaci GCHK.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev seniorů

8. června 2010, Slavkov

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418