Golf Club Hradec Králové
14. února 2011 [STK]

Mistrovství se rozhodlo až v play-off

Trio nejlepších mužů. Pouze Petr Solich, Arnošt Martinec a Pavel Eliáš dokázali projít náročné hřiště Bay Hill ze zadních odpališť s výsledkem pod 80 ran. (Foto David Jirků)

Rozehrávka náhlou smrtí musela rozhodnout o simulátorovém mistru klubu na rány. Dva nejlepší hráči kola Arnošt Martinec a Pavel Eliáš hráli osmnáctku na Bay Hill shodně za 78 ran, a tak bylo třeba na dodatečných jamkách určit, kdo se stane vítězem prvního klubového mistrovství v roce 2011.

Na rozehrávku přitom vůbec nemuselo dojít. Arnošt totiž hřiště prošel téměř bez ztráty kytičky se 76 ranami, což mu dalo pohodlný náskok dvou úderů. Provinil se ale proti podmínkám hry, protože omylem odehrál ránu mimo pořadí. Tím pádem se nevyhnul penalizaci v podobě dvou trestných ran a mistrovství dospělo do prodloužení.

S diváky za zády i na plátně před sebou tedy oba hráči vyrazili na první jamku. Rozhodlo se tím nejrychlejším způsobem. Pavel narozdíl od Arnošta netrefil green v regulaci a musel si přihrávat z větší vzdálenosti. Pat do paru z necelých pěti metrů těsně minul, a protože Arnošt spolehlivě zastavil svůj birdie pat v gimmie vzdálenosti, pohár pro mistra klubu putoval do jeho rukou. Třetí příčku vybojoval s těsnou ztrátou jednoho úderu Petr Solich.

Kategorie žen se dlouho zdála být "one-woman-show" Jany Kábrtové. Ještě po 15. jamce, kde skórovala birdie, nic nenasvědčovalo tomu, že by kolo nedohrála s výsledkem se sedmičkou na začátku. A protože ostatní hráčky ztrácely na špici leaderboardu tři jamky před koncem 6 a více ran, zdálo se vše rozhodnuté.

V golfu ale není radno podceňovat překážky, zejména ty vodní. Jezero na poslední jamce spolklo Janě tři míčky a ve skórekartě se rázem objevila desítka. Tím pádem se o jednu ránu na první místo doslova za minutu dvanáct protáhla Jany sestra Bára, které na titul mistryně klubu stačilo zahrát na poslední jamce 5 a dohromady 82. Třetí Lucka Bičišťová skončila o další ránu vzadu s výsledkem 84.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK na simulátorech

12. února 2011, Fomei

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418