Golf Club Hradec Králové
25. září 2011 [STK]

Sladké vítězství po patnácti letech

Výsledková shoda. Lucka Bičišťová i Bohumil Holubec dosáhli po dvou kolech klubového mistrovství stejného součtu 156 ran. (Foto David Jirků)

Krásný slunečný víkend přál letošnímu klubovému mistrovství na rány. Turnaji, který má na Hrádku nejdelší tradici, dominoval hráč, jenž vyhrál zahajovací ročník tohoto šampionátu v roce 1996 (na tehdy ještě neznormovaném hřišti). Za těch 15 let uteklo opravdu hodně vody a pamětníci onoho prvního mistrovství by se v dnešním startovním poli asi dali spočítat na prstech jedné ruky. Je ale všeobecně známo, že golfisté jsou "trvanliví", a že dobrý golf se dá hrát nezávisle na věku. Staronový mistr Bohumil Holubec je toho nejčerstvějším důkazem.

Po prvním dni ovšem na čele mužské kategorie figurovalo jméno jiného seniorského hráče, a to Vládi Rybáře, který obešel hřiště se 76 ranami. Druhý Bohouš Holubec ztrácel jeden úder, třetí Tomáš Kvasnička měl další úder navíc. Do rozmezí pěti ran na nejvyšších příčkách výsledkové listiny se vešlo celkem osm hráčů, takže druhé kolo slibovalo napínavý děj.

Nedělní rundu zahájil Bohouš sice poněkud nešťastně sedmi ranami hned na jedničce, ale pak nastoupil ke stíhací jízdě. Po devíti jamkách se na vedoucího Vláďu dotáhl. Ze zadních pozic zaútočil také Víťa Stehno, který po devítce ztrácel na vedoucí duo jedinou ránu, a po dvanácté jamce se dokonce o ránu dostal do vedení.

O vítězi se rozhodovalo v poslední třetině druhého kola. Bohouš zvládl 13.-18. jamku dojít s jednou ranou nad par, proti Vláďovým třem nad a Víťovým pěti nad. Bohoušovo krásné birdie na poslední jamce tím pádem bylo jen třešničkou na dortu, titul mistra by nakonec bralo i bogey.

V ženské kategorii se předpokládalo, že o prvenství budou soupeřit především extraligové reprezentantky klubu Lucka Bičišťová a Zuzka Eliášová. S tím se ale nehodlala smířit Anna Starostová, která s nimi hrála naprosto vyrovnanou partii. Zuzka první den vedla díky 78 ranám, ale Lucka i Aňa s pouze "kosmetickou" ztrátou jednoho úderu s ní pohodlně držely krok.

Trochu překvapivě se vedoucímu triu s 89 ranami vzdálila další velká naděje královéhradeckého ženského golfu Eva Němečková - ta si ovšem po 78 ranách v neděli spravila chuť. Naopak Zuzce s Aňou ve druhém kole uletělo slabších 85 ran, čímž otevřely cestu k obhajobě Lucce. Díky 77 ranám to nakonec bylo vítězství takřka o parník.

Smíšené žákovské kategorii vévodil po sobotě Ondra Donát s relativně velkým náskokem 5 ran před Evou Němečkovou. S nedělními 90 ranami ale Ondra vedení neudržel a z titulu žákovské mistryně se nakonec mohla radovat Eva.
Komentáře: 1, poslední 2. října 2011 v 19:09 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

2. října 2011 v 19:09, Jarda Kuťák
Bohoušku, jsi ďábel alebo čarodějník! Gratuluju! A ta fotka Ti sluší!!

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK ve hře na rány

24. září 2011, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mistrovství GCHK ve hře na rány 2011

Počet obrázků: 26

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418