Golf Club Hradec Králové
10. července 2006 [daw]

Golfisté zdolali krkonošské jamky

Prosečné - jamka č.2. Kdo přihrával míček obloučkem přímo na malý green, dělal chybu. Místní hrají příhru zkušeně do lesní stráně nad greenem a mají vypočítané, že míček se mezi pařezy a uschlým listím na jamkoviště skutálí. (Foto David Jirků)

Zatímco fotbalové mistrovství světa o tomto víkendu končilo, krajské mistrovství v golfu se teprve pořádně rozjelo. Do posledních míst zaplnili hráči kapacitu horských hřišť v Mladých Bukách a Prosečném. Po čtyřech odehraných turnajích vévodí žebříčku mistrovství zástupci Golf Clubu Hradec Králové Honza Petráček s Karolínou Černou, ale před závěrečným turnajem, který se odehraje 10. září na Nové Americe, ještě zdaleka nemají nic jisté.
Sobotní turnaj v Mladých Bukách proběhl ve znamení výborných výsledků. Nejnižší skóre dne mělo podobu 67 ran (5 nad par) a pochlubit se s ním mohla Zuzka Eliášová. O ránu za ní zůstali domácí borci Jarda Kuťák a Ondra Špůr. Těsně pod 70 se ještě vešla Karolína Černá a v mužské kategorii dvojice Sváťa Býma s Honzou Petráčkem. Účastníci turnaje nešetřili chválou na kvalitu greenů, které byly ze všech hřišť, na nichž se letošní mistrovství zatím hrálo, jednoznačně nejlepší. Krásnou tečkou za turnajem bylo příjemné posezení na zahrádce před klubovnou a společná noc v trutnovském penzionu Pohoda, kde mimo jiné proběhla i velké oslava myštěveské hole-in-one Jirky Krátošky. Podle neoficiálních zpráv večer padlo 10 lahví šampaňského...
Narozdíl od Buků, které jsou již poměrně známé, čekala v neděli na většinu hráčů v Prosečném neprozkoumaná krajina. Hřiště ležící mezi Hostinným a Vrchlabím bylo do seriálu mistrovství zařazeno poprvé. Jamky v Prosečném nejsou dlouhé, ale kdo neznal, kam si jakou holí nadehrát a kde si má dát pozor na autové kolíky, byl předem odsouzen k vysokému výsledku. Skoro polovina hráčů nepokořila stovku. Z deseti hráčů, kteří na turnaji zlepšovali hendikep, bylo devět místních. Nejlepší skóre dne 77 ran (vyrovnání rekordu hřiště) zahrál Sváťa Býma. Jako jeden z mála totiž absolvoval před turnajem cvičné kolo a bohatě se mu to vyplatilo. Nepodařilo se mu sice sesadit Honzu Petráčka z čela žebříčku mistrovství, ale jeho náskok stáhl na jedinou desetinku. V ženské kategorii zvítězila Kája Černá, která vede před druhou Zuzkou Eliášovou o šest destin bodu.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství Královéhradeckého kraje

8. července 2006, Mladé Buky

výsledková listina

průběžné pořadí

Mistrovství Královéhradeckého kraje

9. července 2006, Prosečné

výsledková listina

průběžné pořadí

FOTOGALERIE

Krkonošská Tour 2006

Počet obrázků: 18

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418