Golf Club Hradec Králové
10. srpna 2009 [daw]

Kristina Hostáková uspěla na MMČR

Umístění v TOP 5. Hned při svém premiérovém startu na Mezinárodním amatérském mistrovství ČR Kristina Hostáková zazářila - obsadila vynikající 5. místo. (Foto Lukáš Vaněk)

Největší amatérský turnaj golfové sezóny Mezinárodní mistrovství ČR se konal minulý týden v Karlových Varech. Letos poprvé splnila náročná hendikepová kritéria pro přijetí do turnaje i hráčka GCHK - Kristina Hostáková. "Chtěla bych projít cutem po dvou kolech," dávala si za cíl před odjezdem na turnaj. Výsledek byl mnohem, mnohem lepší.

V kategorii žen bylo do turnaje přijato 39 hráček ze šesti zemí. Ve startovním poli samozřejmě nechyběly žádné ženy ze současné amatérské špičky v čele s Klárou Spilkovou, Kateřinou Růžičkovou či Karolínou Vlčkovou. Že tyto hráčky doplněné ještě o Sylvu Michálkovou, budou nakonec jediné, které dokáží Kristinu porazit, se ani nechce věřit. Ale pojďme to vzít od začátku.

Úvodní kolo naší klubové mistryně bylo poznamenáno nepovedeným závěrem. Po 13 jamkách hrála Kristina 3 rány nad par, ale na zbývajících pěti jamkách nasbírala dalších pět ran navíc. S celkovým výkonem 80 ran se umístila na 21. místě přibližně okolo hranice předpokládaného cutu. Druhý den nezačala dobře - hned na úvod přišlo double bogey a mírný pokles v průběžném pořadí turnaje. To byla ovšem poslední špatná zpráva. Od druhé jamky druhého kola už vedla cesta naší hráčky jen a pouze směrem vzhůru.

Druhé kolo nakonec Kristina obešla se 77 ranami, mírně si vylepšila hendikep a hlavně poskočila na nadějné 9. místo. Cut do třetího kola byl s přehledem splněn a nemohl následovat jiný cíl, než projít i do závěrečného čtvrtého kola. MMČR má totiž tradičně cuty dva a do finálového dne prochází opravdu jen ti nejlepší.

Třetí kolo začala naše hráčka ve velkém stylu. První devítka -2 byla ten den vůbec nejlepší výsledek a ani po dokončení kola nemohl nikdo říci, že by Kristinu porazil. Pouze Karolína Vlčková dokázala ve třetím kole Kristiny výkon 72 úderů (tj. par hřiště) vyrovnat. Pomalu, ale jistě ukrajovala Kristina další rány z náskoku hráček na špičce leaderboardu. Z devátého místa se posunula na sedmé a pohodlně se vešla i do druhého cutu.

Závěrečné kolo zahájila první devítku +3, ale drobné zaváhání opravila na druhé půli hřiště, kterou obešla s jednou ránou pod par a celkově 74 ranami. S tímto číslem poskočila opět výsledkovou listinou výše, a to na konečné páté místo. Po zaváhání v prvním kole se Kristina dokázala zlepšit o 16 míst a mimochodem, v těch třech zbývajích kolech byla lepší pouze vítězka Klára Spilková.

Blahopřejeme Kristině k fantastickému výkonu a také k novému hendikepu 1,6!!!
Komentáře: 5, poslední 10. srpna 2009 v 13:28 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

10. srpna 2009 v 08:19, Lubor J.
Taťka levák a holka takhle šikovná!!! :o) Moc blahopřeju!!!
10. srpna 2009 v 08:45,
Jen doplním to, že se jedná v jednotlivcích zatím o největší úspěch golfového hráče Královéhradeckého golfu v individuální soutěži dospělých. Ještě jednou gratuluji. Orel.
10. srpna 2009 v 09:51, Lukáš V.
Taky se připojuju s velkou gratulací, krásné umístění a snad ještě lepší čísla ... A to prý ani Martin (táta)nedělal caddyho ... nebo že by právě proto :-)
10. srpna 2009 v 11:35, Drbal
Vynikající výkon, vynikající umístění.Gratuluji.
10. srpna 2009 v 13:28, jardaV
Bezvadný Kristinko, blahopřeju Tobě i tátovi (a mámě samozřejmě taky)

VÝSLEDKY TURNAJE

Mezinárodní mistrovství ČR

5. srpna 2009, Karlovy Vary

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418