Golf Club Hradec Králové
21. února 2012 [STK]

Jan Petráček a Lucie Harcubová vítězí

První mistři klubu v roce 2012. Držiteli prvních mistrovských titulů v tomto roce se stali Jan Petráček a Lucie Harcubová, kteří zvítězili na simulátorovém mistrovství na rány. (Foto David Jirků)

Osmý ročník indoorového mistrovství klubu na rány přinesl výsledky čekané i nečekané. Zatímco v kategorii mužů titul získal Jan Petráček (v indoorových mistrovstvích klubu mohou startovat i profesionálové), v kategorii žen došlo k obrovskému překvapení. Mistryní klubu se stala teprve desetiletá hráčka, loňský objev sezóny Lucka Harcubová. To tu ještě nebylo.

V mužské kategorii změřilo síly 18 hráčů. Bitva o titul indoorového přeborníka je sice vždy otevřená, ale velkým favoritem byl Jan Petráček. Ten vloni skončil až pátý, a tak mohl mít letos o chlup větší motivaci k útoku na titul mistra. Honzových 75 ran (+3) nakonec skutečně stačilo na první místo s relativně pohodlným náskokem tří úderů před druhým Tomášem Kvasničkou a čtyř úderů před třetím Vladimírem Wsólem.

Přesto stačilo málo, a pohár vítěze mohl zdvihnout na hlavu někdo úplně jiný. Petr Solich, který obsadil čtvrtou příčku s výsledkem 79 ran, měl totiž po 17 jamkách průběžné skóre +2 a tudíž vedl o jednu ránu. K titulu mistra potřeboval zahrát par, k vynucení rozehrávky pak alespoň bogey. Osmnáctka na Bay Hill je ovšem mimořádně těžká jamka a když se k tomu přidá nervozita z vidiny možného úspěchu, je to pro mysl hráče pořádný oříšek. Petr, který odehrál fantastických 17 jamek, tu poslední a nejdůežitější jamku takticky nezvládl a zapsal na ní devět ran. Tím pádem přišel nejen o mistrovský titul, ale dokonce vypadl mimo stupně vítězů. Golf umí být někdy docela krutý.

Podobný pocit mohla mít v ženské kategorii Aňa Starostová. Po sedmnácti jamkách byla na průběžné druhé příčce s náskokem tří ran. Výsledek v podobě osmičky na poslední jamce ji však odsunul až na "bramborovou" pozici, když jejího zaváhání využila Lucka Bičišťová (84 ran, druhé místo) a Eva Němečková (85 ran, třetí místo). Závěrečná jamka na Bay Hill je zkrátka jamkou, která může přinést mnoho zvratů.

Neplatilo to ale pro vítězku kategorie žen Lucii Harcubovou, která na poslední jamce zahrála par a žádné drama nepřipustila. Lucka neměla úplně jistý začátek kola. Po devíti jamkách byla na průběžném třetím místě se skóre +6, ale v druhé polovině hry připsala už jen jednu ránu nad par, na což nedokázala žádná z jejích soupeřek odpovědět. Konečných 79 ran je velkým příslibem před blížícím se žákovským indoorovým šampionátem, který proběhne 17. března v Mladé Boleslavi. Budeme držet palce.

Vyhlášení výsledků a předání cen nejlepším hráčům mistrovství na rány proběhne společně s vyhlášením indoorové jamkovky na valné hromadě GCHK, která je naplánována na 16. března. Konat se bude - jako již tradičně v posledních letech - v Bowling Baru 69 v Hradci Králové.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK na simulátorech

11. února 2012, Fomei

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418