Golf Club Hradec Králové
10. dubna 2013 [STK]

Na indoorovém poli je dobojováno

Nejlepší hráčky jamkového mistrovství GCHK. Anna Starostová společně s Lucii Harcubovou, ceny předával zástupce společnosti Outdoor Solutions s.r.o. Roman Neubauer. (Foto David Jirků).

Letošní jaro s příchodem otálelo, a tak se v královéhradeckém Indoor Golf Centru Fomei v březnu hrálo více, než bývá v tento čas obvyklé. Na simulátorových plátnech finišovaly dvě dlouhodobé soutěže - jamkové mistrovství klubu a zimní indoorová túra Fomei Golf Tour 2013.

Nejlepší hráčkou jamkovky se stala Anna Starostová, která tím pádem získala ceněný indoorový double. Po zisku titulu mistryně klubu na rány, který vybojovala v únoru, dokázala Anna triumfovat i v soutěži na jamky. Poraženou finalistkou je Lucie Harcubová, na třetím místě skončila Eva Němečková.

Nejlepší hráči jamkového mistrovství GCHK. Zleva Jan Petráček, Patrik Špalovský a David Benák, vzadu pořadatel a sponzor mistrovství v jedné osobě Roman Neubauer. (Foto Petr Drbal)

Na zisk double mohl pomýšlet i úřadující mistr klubu na rány Jan Petráček, který se probojoval do finále jamkového mistrovství třetím rokem v řadě. A jelikož ve dvou předešlých letech odešel vítězně, byl ve finále jasným favoritem.

Do cesty za vítězným pohárem se Honzovi postavil jeho žák z tréninkového centra mládeže GCHK Patrik Špalovský. Nebylo to poprvé, co spolu tito dva borci změřili síly - připomeňme, že o při mistrovství klubu na rány se rozhodovalo o vítězi v rozehrávce "náhlou smrtí" právě mezi Honzou a Patrikem.

Patrikovi tedy určitě nechyběla motivace Honzovi porážku oplatit. Finálový duel byl vyrovnaný a oba hráči dospěli na závěrečnou jamku s nerozhodným výsledkem All square. Pocit na závěrečném odpališti Patrik později okomentoval následovně: "Do toho drajvu na 18. jamce jsem byl strašně rozklepanej, ale exkluzivní shot 278 fairway a všechno to ze mě spadlo!" Patrik Špalovský udolal Honzu Petráčka nejtěsnějším výsledkem 1 up a stal se mistrem klubu v indoorové jamkovce.

Nejlepší hráči Fomei Golf Tour 2013. Nejlepší trio první kategorie túry Libor Píša, Jan Petráček a Patrik Špalovský společně s majitelem idoorového centra Fomei Josefem Dostálem. (Foto Petr Drbal)

Mírnou náplastí za porážku může Honzovi být vítězství v Indoor Golf Tour 2013, která měla celkem 8 turnajů rozložených do celé zimní sezóny. Do závěrečné klasifikace se započítávalo 5 nejlepších výsledků s částečným hendikepovým vyrovnáním.

Coby profesionál neměl Honza Petráček možnost odečítání hendikepu, přesto však dokázal vyhrát. Bylo to ovšem nesmírně vyrovnané. Honzovo skóre 368 ran odolalo jen těsně útoku druhého Libora Píši, který v pěti nejlepších výkonech započítával 369,5. Třetí příčkou s mikroskopickým odstupem 0,25 úderu od Libora obsadil Patrik Špalovský, který tak podtrhl svoji výjimečnou indoorovou sezónu.

Nejlepší hráči Fomei Golf Tour 2013. Nejlepší trio druhé kategorie túry Roman Neubauer, Milan Báleš a Jan Mach. (Foto Petr Drbal)

V druhé hendikepové kategorii zvítězil Milan Báleš. S výsledkem 351,5 neměl v tomto ročníku Fomei Golf Tour konkurenci - druhý Roman Neubauer nastřádal skóre 366,5 a třetí Honza Mach 368,75. Čtvrté místo a zároveň nejlepší ženské umístění patří Lence Donátové po výsledku 380,5.

Nejlepší hráčka Fomei Golf Tour 2013. Mezi ženskými účastnicemi túry byla nejlepší Lenka Donátová. (Foto Petr Drbal)

Turnajů Fomei Golf Tour 2013 se zúčastnilo celkem 66 hráčů, přičemž 34 z nich splnilo klasifikační podmínku účasti alespoň na 5 turnajích a byli zahrnuti do finálního žebříčku túry.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

PARTNEŘI SOUTĚŽE

Outdoor Solutions s.r.o.

Fomei a.s.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418