Golf Club Hradec Králové
4. července 2009 [STK]

MČR: Senioři hráli par excellence

Seniorská reprezentace. Hráči Golf Clubu Hradec Králové, zleva kapitán družstva Viktor Ludvík, Josef Rybář, Bohumil Holubec, Arnošt Martinec, Lutz Kleiner a Vladimír Rybář. (Foto Stanislav Prauzek)

Mistrovství ČR seniorských družstev, které se každý rok koná v Šilheřovicích, se od roku 2004 neobejde bez účasti hráčů Golf Clubu Hradec Králové. Letos získal náš tým novou oporu – do seniorského věku dorostl Vláďa Rybář, a tak jsme s napětím očekávali výsledky.

Formát mistrovství se letos dost změnil. Vzhledem k tomu, že kluby byly nasazeny podle výsledků z předchozího ročníku, nebylo nutné hrát kvalifikaci na rány. Hrálo se pouze na jamky, každý den jeden zápas – čtyři singly a jedna čtyřhra. K vítězství bylo třeba uhrát alespoň tři body.

Protože jsme vloni skončili na sedmém místě, čekal na nás první den soupeř z druhé příčky tabulky. Tímto soupeřem byl Golf Club Praha, který potvrdil předpoklady favorita a s výsledkem 4:1 nás porazil. Bod pro Hradec získal v singlu Bohumil Holubec.

V dalším kole jsme narazili na Golf Club Beřovice. Zápas byl mimořádně vyrovnaný a o konečném výsledku se rozhodlo až v úplném závěru. Za GCHK bodoval opět Holubec a úspěšní v dalších singlech byl i Vláďa Rybář a Arnošt Martinec. Ten prokázal pevné nervy, neboť otočil zápas, který po 16. jamce o jednu prohrával. Dvěma body na posledních dvou jamkách nás Martinec poslal do boje o páté místo, zatímco Beřovice čekal „barážový“ zápas o udržení v elitní osmičce.

Poslední den jsme narazili na Golf Club Austerlitz. První bod nám Moravané doslova darovali, protože se jejich foursome nedostavil včas na start a podle pravidel nemohlo následovat nic jiného, než diskvalfikace. Další body v singlech získali opět Martinec s Rybářem a vítězství bylo v kapse. Naši seniorští hráči se umístili v konečném hodnocení na výtečném 5. místě!
Komentáře: 2, poslední 7. července 2009 v 20:34 | Přidat komentář

5. července 2009 v 09:27, Drbal
Velká gratulace seniorům, nezklamali a 5.místo je výtečné.
7. července 2009 v 20:34, Jirka Hvězda
Kluci,blahopřeji, jsem také grey ( senior),ale více pracuji než hraji. J.H.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev seniorů

18. června 2009, Šilheřovice

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mistrovství ČR seniorských družstev 2009

Počet obrázků: 6

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418