Golf Club Hradec Králové
18. února 2008 [STK]

Jedno místo za hranicí postupu

Družstvo žen GCHK. Tým Golf Clubu Hradec Králové ve složení (zleva) Kateřina Joštová, Nikola Stránská, Lucie Bičišťová a Karolína Černá. (Foto Jiří Vaňátko)

Druhá půle února je tradičně termínem, kdy se na simulátorech hrají Mistrovství ČR družstev. Turnaj začíná kvalifikací, jejíž výsledky určují nasazení klubů do pavouka jamkovky. V kategorii mužů postupuje prvních osm klubů, v ženách jen nejlepší čtyři. Obě naše družstva zůstala bohužel za hranicí postupu, byť jen o jediné místo. Muži skončili devátí a ženy páté.

Kapitán ženského družstva Jiří Vaňátko řešil před turnajem velké problémy s personálním obsazením. Dlouho to vypadalo, že družstvo ani nebude možné postavit, protože tři z pěti výkonnostních hráček se z nominace omluvily. Tým tvořený Karolínou Černou a Luckou Bičišťovou nakonec doplnily mladé naděje z Tréninkového centra mládeže Katka Joštová a Nikola Stránská. Do Prahy se jelo spíše Coubertinovou myšlenkou "Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se", nicméně výsledky nebyly špatné. Lucka uhrála 74 ran, které znamenaly v individuálním pořadí pěkné 4. místo. Méně se dařilo Karolíně, pro kterou je 90 ran určitě zklamáním. Třetí započítávaný výsledek zahrála Katka a měl hodnotu 101 ran. Při hendikepu 34.2 to nebylo vůbec špatné číslo.

Problémy se skládáním hráčů se nevyhnuly ani mužskému družstvu a na turnaj jsme nepřijeli v té úplně nejsilnější sestavě. I tak se dalo věřit v postup mezi nejlepších osm klubů, který ale nakonec nevyšel. Nejlepší individuální výkon 83 ran předvedl Petr Dvořák, čerstvý mistr klubu Bohumil Holubec hrál 85 a třetím výsledkem 87 týmu přispěl Lukáš Vaněk. Vláďa Rybář škrtal 90. GCHK obsadil deváté místo před Ještědem a Malevilem.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev na simulátorech

15. února 2008, Erpet, Čechie

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418