Golf Club Hradec Králové
23. srpna 2009 [STK]

Dorostenky dosáhly na stříbro!

Stříbrné družstvo dívek do 18 let. Zleva Kristina Hostáková, Lucie Bičišťová, Barbora Kábrtová, Jana Kábrtová, kapitán Jan Kábrt a prezident GCHK Petr Drbal. (Foto: Luboš Klikar)

Hřiště v Čeladné hostilo minulý týden Mistrovství ČR družstev mládeže. Velké naděje jsme vkládali zejména do družstva dívek do 18 let, které nastoupilo v nejsilnější možné sestavě a patřilo k favoritům na medailové umístění. Po dvou bronzových plackách z let 2006-2007 se našim hráčkám letos povedlo posunout laťku o další kousek výš – dostaly se až do finále a získaly stříbrné medaile.

Dorostenky zastavil až Erpet

Prvním krokem k úspěchu byla kvalifikace na rány. V ní jsme skončili druzí o jedinou ránu za vítězným Beskydským Golfovým Klubem. Výborně zahrála Bára Kábrtová (78), Jana Kábrtová s Kristinou Hostákovou zapsaly každá solidních 83 a Lucka Bičišťová „šetřila síly“ na 92 ranách. Výsledky klubů na prvních čtyřech příčkách bylo velice vyrovnané, třetí Austerlitz na nás ztratil pouze dvě rány a čtvrtý Erpet jen 3 rány. Jamkové utkání o medaile tedy slibovalo velké napětí...

Čtvrtfinále proti v kvalifikaci sedmým Karlovým Varům prošly naše děvčata bez zaváhání. Vary jeden zápas skrečovaly, Kristina vyhrála celkem rychle již na 13. jamce a foursome se ani nemusel dohrávat. V semifinále proti Golf Clubu Austerlitz se lámal chléb v singlu Kristiny s druhou nejlepší hráčkou kvalifikace Kateřinou Vlašínovou. Kristina rozhodla ve svůj prospěch na 17. jamce, a protože Bára vyhrála přesvědčivě už na 12. jamce, nevadila nám ztráta bodu ve čtyřhře.

Ve finále jsme hráli opět ve stejném složení, tzn. Bára s Kristinou singly a Lucka s Janou čtyřhru. Po nezdaru z předešlého kola si náš foursome vedl ve finále velmi dobře a směřoval k vítězství. Bohužel se však tentokrát nepovedlo utrhnout ani jeden bod v singlech. Kristina držela krok s jamkovou vicemistryní ČR Adélou Cejnarovou do 16. jamky, Bára postoupila v zápase proti Sofii Šimkové ještě o jednu jamku dále. Naše hráčky se tedy zastavily krůček před vrcholem, a byť to ke zlatu bylo hodně blízko, i druhá příčka je vynikajícím úspěchem.

Žáci nepřekročili svůj stín

Smíšené družstvo žáků GCHK je stejně jako dorostenky také pravidelným účastníkem národního finále. V žádném z předešlých startů se našim nejmladším hráčům a hráčkám nepovedlo ve finále zahrát výsledek na úrovni svých schopností a letošek bohužel tuto skutečnost opět potvrdil. Pouze Eva Němečková dokázala hrát na své, ostatním se už tak nevedlo. V kvalifikaci skončili žáci sedmí, takže do jamkovky je čekal druhý tým kvalifikace Erpet Praha (pozdější vítěz turnaje).

Vyrovnaný mač hrála čtřhra Evy s Aňou Starostovou, ale protože Honza Stodola i Roman Voleský v singlech prohráli, nebylo utkání dohráno a třetí bod se vypůlil. Vyřazením ve čtvrtfinále znamená pro družstvo žáků konečné sedmé místo.
Komentáře: 1, poslední 24. srpna 2009 v 12:25 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

24. srpna 2009 v 12:25, Jarda Kuťák
Šikovná děvčata, gratuluju!

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev žáků, finále

18. srpna 2009, Čeladná

kvalifikace

konečné pořadí

Mistrovství ČR družstev dorostenek, finále

18. srpna 2009, Čeladná

kvalifikace

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Mistrovství ČR družstev mládeže, Čeladná 2009

Počet obrázků: 10

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418