Golf Club Hradec Králové
11. června 2011 [STK]

Senioři potvrdili elitní skupinu

Šesté místo. Stejně jako vloni, i letos skončili naši hráči v seniorské kategorii mezi první osmičkou.

Seniorský šampionát družstev proběhl na jihu Moravy v golfovém resortu Austerlitz. Náš klub nasadil osvědčenou sestavu, která přijela obhájit účast v první osmičce. A to se opět podařilo. Golf Club Hradec Králové díky šestému místu našich borců zůstává v elitní skupině.

Turnaj se hraje v jamkovém formátu, přičemž nasazení se provádí podle výsledků předešlého ročníku. A protože jsme vloni obsadili šesté místo, nastoupili jsme v prvním kole proti loňskému třetímu klubu - Karlovým Varům. Zápas to byl neskutečně dramatický, dvě dvojice se šly rozehrát na 19. jamku "náhlou smrtí". Nakonec se ale jazýčky vah převážily na stranu Varů, takže postup mezi první turnajovou čtyřku ani letos nevyšel. Ale bylo to mimořádně těsné.

Druhý zápas proti Golf Clubu Karlštejn měli naši hráči plně pod kontrolou. Vítězství nám přineslo jistotu minimálně šestého místa v turnaji. Při konkurenci, která se v seniorských soutěžích každým rokem zvyšuje, je to skvělý úspěch. Poslední duel proti domácím hráčům ze Slavkova byl reprízou loňského souboje o 5. místo. A opět jsme na moravské protivníky nenašli recept, takže jsme obsadili finální šestou příčku.

Co to znamená? Jistotu, že nesestupujeme a příští rok budeme opět moci ve skupině nejlepších osmi seniorských klubů hrát o titul mistrů ČR. Dnes již víme, že našim prvním protivníkem v jamkovce v roce 2012 bude Park Golf Club Ostrava, s nimiž jsme naposledy hráli v roce 2010 a dopadlo to těsně 2:3 ve prospěch Šilheřovic. Máme tedy co oplácet.

Děkujeme všem hráčům za výtečnou reprezentaci Hradce Králové. V týmu nastoupili (abecedně): Bohumil Holubec, Viktor Ludvík - kapitán, Arnošt Martinec, Josef Rybář, Vladimír Rybář a Petr Solich. Skvělá práce, pánové!
Komentáře: 2, poslední 14. června 2011 v 20:49 | Přidat komentář

11. června 2011 v 22:11, Drbal
Vážení a milí senioři, gratuluji k dobrému výkonu a moc vám děkuji za dobrou reprezentaci GCHK.Ať se vám stále daří i v příštích letech jako doposud.
14. června 2011 v 20:49, Bohumil Holubec
Sportovní část našeho vystoupení byla uspokojivá, společenská byla vynikající. Co se týče oblečení (trička), to bylo opravdu na úrovni, neskromně tvrdím že nejlepší. Letošní modely jsou opravdu zdařilé a k naprosté dokonalosti je třeba dopilovat drobné detaily, které byly v rámci večerních hodnocení souhlasně všemi reprezentanty oddiskutovány. Jinými slovy - sice jsme nevyhráli, ale dobře jsme vypadali.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev seniorů

8. června 2011, Austerlitz

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mistrovství ČR seniorských družstev 2011

Počet obrázků: 12

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418