Golf Club Hradec Králové
12. března 2011 [daw]

Skončila simulátorová jamkovka 2011

Sběratel mistrovských titulů. Svým vítězstvím zkompletoval Honza Petráček výjimečnou sbírku všech čtyř klubových mistrovských titulů, na rány i na jamky, venku i v indooru. (Foto David Jirků)

Maratón téměř padesáti jamkových zápasů v Indoor Golf Centru FOMEI je u konce a známe šampiony jamkovky. O vítězích finále se v obou kategoriích rozhodlo až na osmnáctém greenu, kdy nejtěsnějším rozdílem o jednu jamku zvítězili Jan Petráček a Lucie Bičišťová.

Finále mužské kategorie proti sobě postavilo úřadujícího indoorového mistra klubu na rány Arnošta Martince a jediného profesionála v soutěžním poli Honzu Petráčka. Honza prošel do finále jistou cestou bez prohry hlavním pavoukem, když postupně porazil Vláďu Rybáře, Vláďu Wsóla, Ondru Vaňátka a Pavla Eliáše. Opíral se především o skvělou hru železy, kdy mu nečinilo problém odpalovat čtyřkou železem 240 metrů a prakticky nepotřeboval driver.

Arnošt si dovolil jedno zaváhání v podobě prohry s Davidem Jirků ve třetím kole, čímž se přesunul do opravného pavouka. Zde přežil "klinickou smrt" v zápase s Vláďou Rybářem, jenž rozhodl ve svůj prospěch až na 25. jamce fantastickou záchranou z lesa, kdy z 200 metrů posadil míček na green průstřelem mezi stromy a zavěsil birdie.

Na cestě do finále pak Arnošt vyřadil i další své kolegy ze seniorského týmu GCHK Petra Solicha a Bohumila Holubce. Začátek finálového zápasu měl zkušený seniorský reprezentant pod kontrolou a po osmi jamkách vedl o čtyři. Honza se ovšem dokázal vrátit do hry, když využil Arnoštových chyb na týčku ve druhé devítce. Na šestnáctce prohrával už jen o jednu. Sedmnáctku vyhrál po Arnoštově autu. Dramatický obrat Honza dokonal přihrávkou ze 160 metrů na 18. jamce, která skončila 30 čísel od vlajky. Kdo zná osmnáctku na Belfry, dobře ví, že birdie je zde mimořádný úkaz. Krásný zápas.

Kategorie žen byla mnohem méně obsazená, ale zápasům to na dramatičnosti nijak neubralo. Finálová dvojice Lucky Bičišťové proti Anně Starostové se zdála být vzhledem k obrovským zkušenostem Lucky, čerstvé mistryně republiky družstev, předem danou záležitostí. Ve skutečnosti se ale mladá hráčka Tréninkového centra mládeže ujala na prvních jamkách vedení, a byť o něj posléze přišla, nenechala si Lucku utéci více, než na rozdíl jediné jamky.

Do osmnáctky tedy byl titul jamkové mistryně klubu ve vzduchu a obě hráčky k němu měly téměř stejně daleko. Lucka nakonec překvapení nepřipustila, avšak těsná výhra jen o jednu jedinou jamkou je pozitivním signálem, že dorůstá další talent, který bude brzy moci doplnit prvoligový ženský tým GCHK.

Vyhlášení nejlepších hráčů jamkovky proběhlo na Valné hromadě GCHK, která se uskutečnila 11.3. v Bowling Baru 69 v Hradci Králové. Krásné putovní poháry pro jamkové mistry spolu s dalšími hodnotnými cenami věnovala společnost Outdoor Solutions zastoupená Romanem Neubauerem. Za skvělou spolupráci nejen při jamkovém mistrovství, ale v průběhu celé zimní sezóny děkujeme také Indoor Golf Centru FOMEI.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

PARTNEŘI SOUTĚŽE

Outdoor Solutions s.r.o.

Fomei a.s.

FOTOGALERIE

Vyhlášení indoorových mistrů 2011

Počet obrázků: 6

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418