Golf Club Hradec Králové
19. února 2007 [daw]

Sázka na mládí se vyplatila

Ženské družstvo GCHK ve složení (zleva) Jana Palatková, Karolína Černá, Kristina Hostáková a Lucie Bičišťová obsadilo na turnaji 4. místo. (Foto Jiří Vaňátko)

Slunečný víkend lákal v polovině února ke hře venku a řada českých hřišť byla během teplé soboty a neděle pravděpodobně i otevřena. Naši nejlepší hráči a hráčky si ovšem hřejivého sluníčka příliš neužili, protože měli na programu Mistrovství ČR družstev na FSG simulátorech. V posledních letech se nám na tomto turnaji nedařilo projít kvalifikací, a tak jsme pevně věřili, že se to letos zlomí. GCHK tentokrát vyjelo reprezentovat mládí – z nominované osmičky byli pouze dva hráči plnoletí, a to ještě docela čerstvě.

Formát indoorového mistrovství je podobný, jako tomu bývá u venkovních turnajů družstev. Kvalifikace se hraje na rány, výsledky hráčů v družstvu se sečtou a do jamkové fáze postoupí pouze dobře umístěné kluby. V mužích to znamenalo skončit nejhůře osmí, v ženách pak do 4. místa.

Býma v červených číslech

Vstup do turnaje vyšel našim hráčům na jedničku. Sváťa Býma si 68 ranami (-4) vytvořil nový osobní rekord na mistrovském turnaji. Pavel Balada a Honza Petráček se sešli na 78 úderech, čímž stanovili součet družstva na 224 ran a postup do jamkovky ze 4. místa. Ohlédneme-li se za loňským výsledkem 253 ran, vypadá naše letošní zlepšení o 29 úderů skoro jako zjevení z jiného světa. Doplňme jen, že čtvrtý hráč Tomáš Kvasnička škrtal výsledek 84. Lépe než GCHK zahráli pouze specialisté z Erpetu, Čechie a GC Praha.

Dobrou náladu nám brzy po chlapcích dále vylepšovaly i výsledky děvčat. V čele s významnou posilou Janou Palatkovou (76 ran) totiž hradecké hráčky vystřílely taktéž čtvrté místo a postoupily. Lucka Bičišťová předvedla 82 a Kristina Hostáková 84 ran. Kája Černá škrtala vůbec ne špatných 86 ran. Umístěním v elitní čtyřce naše hráčky dokonce o jeden úder vytěsnily vicemistryně z Erpetu. Opět porovnejme loňské a letošní skóre - 268 a 243 znamenalo obrovské zlepšení o 24 ran.

Palatková bez ztráty kytičky

V jamkové fázi se mužský výběr utkal ještě v sobotu večer s Beřovicemi o postup do semifinále, ale ani jeden ze tří zápasů se nám nepodařilo vyhrát. Singly Sváti Býmy a Honzy Petráčka se rozhodly až na poslední jamce a oba naše borce prohra hodně mrzela. Přesto je ale konečné 6. místo umístěním, s nímž můžeme být spokojení.

Ženám stála v cestě nejprve Líšnice. Jana Palatková vyhrála svůj singl, ale na její úspěch se nepodařilo navázat ani Karolíně Černé, ani osvědčenému tandemu Bičišťová-Hostáková. Do utkání o třetí místo proti GC Praha proto náš tým prohodil obsazení čtyřhry a do singlů nasadil Janu s Luckou. Jana získala opět bod, ale byla to labutí píseň GCHK. Poměrem 1:2 naše hráčky podlehly motolskému družstvu, a byť nakonec zůstaly bez medaile, reprezentovaly královéhradecký golf více než důstojně.
Komentáře: 1, poslední 21. února 2007 v 16:39 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

21. února 2007 v 16:39, r + v base
- pěkný rozjezd do nové sezony. Gratulujeme

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev na simulátorech

17. února 2007, Erpet, Čechie

kvalifikace

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Mistrovství ČR družstev na FSG simulátorech 2007

Počet obrázků: 6

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418