Golf Club Hradec Králové
18. října 2009 [STK]

Tituly mistrů klubu pro nové tváře

Jamkoví mistři pro rok 2009. V jamkové hře byli v tomto roce na Hrádku nepřemožitelní Lucka Bičišťová a Jakub Mojžíš. (Foto Pavel Koudelka, David Jirků)

Po mistrovství klubu na rány byla začátkem října dohrána i klubová jamkovka. Tituly mistrů v ní získali hráči, kteří sice v každém z klubových mistrovství patří k horkým adeptům na prvenství, ale doposud žádný individuální mistrovský vavřín nezískali. V mužích se stal jamkovým mistrem Jakub Mojžíš, v ženách zvítězila Lucka Bičišťová.

Mužům vládne nasazená jednička

Ačkoliv byl Jakub nasazen do jamkovky jako hráč číslo jedna, zadarmo nic nedostal a svůj první titul klubového mistra si musel poctivě odpracovat. Krom jediného zápasu (ve třetím kole proti Martinu Hostákovi) nedokázal žádného soupeře porazit dříve, než na 17. jamce. Hned v prvním mači byl překvapivě málem vyřazen Víťou Stehnem, nad nímž zvítězil jen o jedinou jamku. S Viktorem Ludvíkem ve čtvrtfinále došel také až na 18. jamku, s Vláďou Rybářem v dalším kole musel bojovat až do 17. jamky.

Posledním soupeřem byl Jakubovi David Jirků, který se do finále dostal v závěrečných bojích přes Bohumila Holubce nejtěsnějším výsledkem 1 up a následně přes Petra Makovského mladšího, kterého v semifinále porazil o tři jamky. Do finálového duelu vstoupil lépe Jakub, který vyhrál dvě úvodní jamky a po většinu kola si náskok dvou jamek udržoval.

Po birdie na 13. jamce David jednu stáhl a velkou šanci skvérovat měl na tříparové patnáctce. Jakubův míč totiž po odpalu ležel u hrany v bankru, kdežto David byl v birdie vzdálenosti na foregreenu. Odsud však „vykouzlil“ trojpat a stav zápasu se neměnil. Šestnáctou jamku oba hráči skvérovali a po chybném Davidově odpalu na 17. jamce měl Kuba svého soupeře na dlani. Pětimetrový pat na prodloužení zápasu nedojel o jednu otáčku a Jakub Mojžíš se tak stal vítězem jamkového mistrovství GCHK.

V ženách ukořistila titul dvojka

Ženskou kategorii letos okořenily nadějné hráčky z Tréninkového centra mládeže Katka Joštová a Anna Starostová. Nechybělo mnoho a mohli jsme je vidět v semifinále na úkor extraligových hráček Karolíny Černé a Zuzky Eliášové. V rozhodujících okamžicích ale zkušené reprezentantky nezaváhaly, a tak se semifinálová čtyřka složila podle předpokladů.

Dosud dvojnásobná vítězka jamkovky Kristina Hostáková měla v prvním semifinále spoustu práce s Karolínou, která kapitulovala až na druhé dodatečné jamce. V celém letošním ročníku jamkovky se nehrál tak dlouhý zápas a celkově se v tříleté historii mistrovství teprve podruhé rozhodlo až na 20. jamce. Ve druhém semifinále byla situace také poměrně vyrovnaná, ale k rozstřelu náhlou smrtí nakonec nedošlo. Lucka Bičišťová oplatila Zuzce loňskou porážku vítězstvím 2 & 1.

Finále začala lépe Lucka, která proměnila čip-in na birdie hned na první jamce. Zápas se hrál nahoru-dolů, skóre se velmi často měnilo, ale více ze hry měla spíše Lucka. Na posledním odpališti ztrácela Kristina jednu jamku a poté, co její nevydařený odpal skončil v lese, bylo o nové klubové mistryni rozhodnuto.

Vyhlášení nejlepších hráčů jamkovky mělo být spojeno původně s vyhlášením mistrů klubu na rány. Jamkovka však byla dohrána později, a proto budou čtyři nejlepší hráči v obou kategoriích jamkovky vyhlášeni a oceněni až při závěrečném setkání členů GCHK na mikulášském turnaji 5. prosince.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418