Golf Club Hradec Králové
18. března 2007 [STK]

V Liberci panovala doba bronzová

Chlapecké kvarteto GCHK, zleva Lukáš Krupička, Honza Stodola, Patrik Špalovský a Renda Baše. (Foto Petr Drbal)

Poslední důležitý turnaj na FSG simulátorech se konal o víkendu v libereckém Golf Centru, kam se sjela mládež do 16 let ze všech koutů České republiky. Náš golfový klub vyrazilo reprezentovat šest mladých hráčů a dvěma z nich se podařilo přivézt zpátky medaile! Obě jsou bronzové a "na svědomí" je mají Honza Stodola s Luckou Bičišťovou.

O mistrovské tituly se hrálo v šesti kategoriích. Pro první kolo v sobotu byl určen cut a do druhého dne prošli jen ti nejlepší s šancí bojovat o medailové pozice. Z našich hráčů se do finálové části neprobojovali Patrik Špalovský (mladší žáci), René Baše (starší žáci) a Lukáš Krupička (kadeti), kteří se účastnili svého vůbec prvního velkého turnaje, a tak hlavně sbírali zkušenosti do budoucna.

Zbylá trojice Honza Stodola (mladší žáci), Lucka Bičišťová a Kristina Hostáková (obě kadetky) si po prvním kole udržovala velice slušné vyhlídky na úspěch. Honza hrál 83 ran a byl těsně třetí. Kristině stačilo v kadetkách 82 ran jen na šesté místo, ale odstupy ostatních děvčat byly minimální. Lucka s 80 údery okupovala čtvrtou příčku.

Obě naše šestnáctileté hráčky v neděli pokořily osmdesátku a postoupily výsledkovou listinou nahoru. Kristina hrála 78, což v konečném hodnocení stačilo na trošku nevděčné 4. místo. Lucku posunulo 79 ran už přímo na bednu. Výkon je to o to obdivuhodnější, že se Lucka teprve v pátek večer vrátila s náročného soustředění na Floridě, musela se vyrovnat s časovým posunem a během mžiku se "přepnout" z venkovního režimu zpátky na simulátorový. Klobouk dolů.

Honza Stodola začal nedělní kolo náramně. Ztrátu na druhého Matěje Štěpánka z Nové Ameriky smazal hned na první jamce a po birdie na trojce si začal budovat nadějný náskok. Ještě 4 jamky před koncem držel Honza stříbrnou příčku se slibným vedením 4 úderů. Před poslední jamkou stále ještě vedl, byť už jen o jednu ránu. Pak ale poslal míč do vody a nakonec tak musel vzít zavděk třetím místem. I tak je ale medaile úspěchem a dobrým příslibem do budoucna.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR mládeže na simulátorech

17. března 2007, Liberec

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418