Golf Club Hradec Králové
15. října 2007 [daw]

Podzimní Hrádek plný Pohody

Míček v listí. Největší nástrahou čtvrté jamky je na podzim spadané listí. Vláďa Rybář dopadl v tomto případě dobře, protože míček našel a mohl bez problémů pokračovat. (Foto David Jirků)

Kdo před blížící se zimou ještě neuložil golfové vybavení do skříně, mohl se v sobotu 13. října zúčastnit turnaje dvojic. Podzimní Texas Scramble Pohoda slavil půlkulaté jubileum, a jak se už stalo tradicí, turnaj provázela uvolněná, ba přímo pohodová atmosféra. Přidejte k tomu krásné počasí pozdního babího léta a výsledek je dokonalý.

Třebaže Pohoda nepatří mezi vrcholové sportovní turnaje (nebo možná právě proto?), kapacita hřiště na Hrádku opět nepostačovala poptávce. Několik dní před uzávěrkou již bylo beznadějně plno a organizátor Pohody Martin Černý musel další zájemce odmítat. O to je větší škoda, že jeden z přihlášených flajtů nakonec bez omluvy nedorazil a další dvojice se rozpadla ráno před turnajem. Tři místa zůstala zbytečně nevyužita.

Pro nejlepší dvojice a jednotlivce přichystal Martin Černý obdivuhodné množství cen. Pohoda se hrála ve dvou kategoriích a stejně jako vloni i letos byly ve velké převaze dvojice rodinné - poměr příbuzných a nepříbuzných dvojic byl 16:8. Uspět mezi rodinami bylo tedy mimořádné náročné a je to vidět i z výsledkové listiny. Po odečtu poměrné části hendikepů zvítězila hrádecká dvojice Lucka Bičišťová s Ondrou Vaňátkem (63,37) o pouhých 6 netto setinek před druhými Vláďou a Rendou Bašovými (63,43). Dalších 13 setin navíc znamenalo třetí místo pro Jirku a Olinku Krátoškovy (63,57), kteří svoji pozici uhájili jen těsně o desetinku před čtvrtými Kvasničkovými (63,67). To znamená, že kdyby kterákoliv dvojice na 2.-4. místě zahrála v poli o jeden jediný úder méně, zvítězila by.

V nepříbuzných dvojicích sice taková konkurence nebyla, ale i zde o prvenství rozhodovala v konečném zúčtování jedna rána. Nejnižší netto skóre dne zahráli David Jirků s Honzou Stodolou (61,90), kteří se o devět desetin udrželi před druhými Arnoštem Martincem a Pavlem Koudelkou (62,80). Těm ovšem patřila cena za nejnižšší brutto výsledek celého turnaje (67 ran). Třetí místo obsadili Radek Náměstek a Honza Košťál (65,03). Longest drive na páté jamce ukořistil Pavel Koudelka, nejbliže k jamce posadil svůj míček na první jamce Zdeněk Košťál.
Komentáře: 1, poslední 15. října 2007 v 12:31 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

15. října 2007 v 12:31, Jarda Větvička
Tak to byla nádhera, škoda, že jsme nemohli.... Ne, že bysme míchali pořadím, ale ta Pohoda...

VÝSLEDKY TURNAJE

Podzimní Texas Scramble Pohoda

13. října 2007, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Podzimní Texas Scramble Pohoda 2007

Počet obrázků: 18

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418