Golf Club Hradec Králové
31. prosince 2007 [STK]

Jak to vlastně dopadlo s jamkovkou?

Mistři GCHK ve hře na jamky pro rok 2007, Kristina Hostáková a Tomáš Kvasnička mladší. (Foto David Jirků)

Jamkové mistrovství klubu se oproti původním plánům protáhlo. Ani jedna z vypsaných kategorií se nestihla odehrát ve stanoveném termínu do konce září 2007, a tak soutěžní výbor povolil odložení finálových zápasů. Jamkovými mistry klubu se nakonec stali Tomáš Kvasnička mladší a Kristina Hostáková.

Nejlepší v jamkovce i na rány

Mezi ženami se o titulu jamkové mistryně rozhodlo v druhé půli října, kdy proti sobě nastoupily Karolína Černá a Kristina Hostáková. Kristina do finále prošla po vítězstvích nad Hedvikou Janečkovou (9 & 7) a Luckou Bičišťovou (2 & 1), Karolína si v předešlých zápasech poradila se Zuzkou Eliášovou (4 & 3) a překvapivě hladce i s nasazenou jedničkou Janou Palatkovou (6 & 5).

Finále bylo odloženo kvůli zranění Karolíny, která si v září zlomila ruku. Nakonec se hrálo až 22. října. Lépe se vedlo Kristině, která ve studeném odpoledni s teplotami okolo čtyř stupňů vyhrála nad Karolínou 3 & 2. Tím získala mistrovský „double“, protože v září uspěla i v klubovém šampionátu ve hře na rány.

Zklamání v kategorii mužů

Do mužské kategorie nastoupilo 32 hráčů, a tudíž bylo k úspěšné cestě do finále zapotřebí vyhrát čtyři zápasy. Jako nůž máslem procházel pavoukem nejvýše nasazený Honza Petráček. Nad Martinem Hostákem zvítězil 7 & 5, Petra Solicha porazil 6 & 5 a Tomáše Kvasničku staršího 4 & 3. V semifinále už šlo do tuhého, ale nakonec na 18. jamce zvítězil nejtěsnějším rozdílem 1 & 0 nad Pavlem Baladou.

Ze druhé poloviny pavouka do finále postoupil pátý nasazený Tomáš Kvasnička mladší, který narazil v prvním kole na Lutze Kleinera (7 & 5), poté si dvojicí shodných výsledků poradil s Davidem Jirků a Arnoštem Martincem (2 & 1) a ve velkém semifinále zvítězil nad Lukášem Vaňkem, letošním jamkovým mistrem z Nové Ameriky (4 & 3).

Finále slibovalo hodně napínavý boj, ale bohužel k němu vůbec nedošlo. Honza Petráček neakceptoval žádný z nabízených termínů. Soutěžní výbor vyčkával až do příchodu zimy, ale nakonec musel rozhodnout o Honzově diskvalifikaci. Titul jamkového mistra tak spadl do klína Tomášovi, a přestože se stal mistrem způsobem, který ho nemůže těšit, zvučná jména poražených soupeřů dávají jeho titulu důstojnou váhu. Naopak nesportovní chování Honzy Petráčka je zklamáním a velkou ostudou.

Hráči vyřazení v semifinále sehráli utkání o 3. místo. Zápas Lukáše Vaňka s Pavlem Baladou hraný na 9 jamek skončil nerozhodně, a tak se pokračovalo náhlou smrtí až do 12. jamky, kde vyhrál Pavel Balada.

V prvním ročníku jamkového mistrovství se v průběhu odehrálo přes 40 zápasů. Slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen nejlepším hráčům se uskuteční na březnové výroční členské schůzi GCHK.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

ARCHIV: JAMKOVKA 2007

Pavouk muži

Pavouk ženy

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418