Golf Club Hradec Králové
29. září 2008 [STK]

Premiéra a hattrick na stupních vítězů

Nepříjemná mlha. Nedělní kolo bylo poznamenáno ranní mlhou. Soutěžní výbor zvažoval posunutí startu, ale nakonec se hrálo podle časového plánu od půl deváté. Mlžný opar vydržel až do 11 hodin. (Foto David Jirků)

Jedno nové jméno bude vyryto na podstavci putovní trofeje se stříbrným míčem, který dostává mistr klubu ve hře na rány. Zatímco v ženské kategorii zvítězila Kristina Hostáková už potřetí za sebou, v mužích letos „zafoukal čerstvý vítr“ a klubovým šampiónem se stal Petr Dvořák.

Klíčem k úspěchu byla vyrovnaná hra bez větších výpadků. Petr hrál dvakrát 75 ran, což mu zajistilo spolehlivý náskok 5 úderů před druhým Bohoušem Holubcem a třetím Honzou Petráčkem.

I když rozdíl mezi vítězem a dalšími hráči v pořadí vypadá jednoznačně, průběh druhého kola byl docela dramatický. Na vedoucího Honzu Petráčka se Péťa Dvořák dotáhl hned na první jamce a na třetí se poprvé dostal do vedení. Úřadující mistr klubu na jamky Petráček ale vzápětí zahrál birdie a vedení získal nazpátek. Náskok jedné až dvou ran si potom udržoval až do třetí jamky druhé devítky, kde zapsal mamutích 11 ran a veškeré šance na mistrovský double tím pohřbil. Na stejné jamce přišel o šanci na vítězství druhý hráč konečného pořadí Bohumil Holubec, který zde uhrál 9 ran. Ani dvě birdie za sebou, které následně skóroval na čtyřce a na pětce už Bohoušovi nestačily.

Ani v ženách se o mistryni nerozhodlo bez boje, ale kolo probíhalo bez rošád ve vedení. Kristina opět o chloupek posunula ženský rekord mistrovství po výsledcích 77 a 76. K vedoucí hráčce se v průběhu druhého dne několikrát na dvě rány přiblížila Kája Černá, ale to by jí nesměly srážet v pravidelných intervalech přicházející triple bogey. Na to nepomohly ani čtyři birdie (!), Kája nakonec skončila „až“ třetí za Luckou Bičišťovou, která uzavřela svůj turnajový účet berdíkem na 18. jamce.

V kategorii hráčů s HCP 37-54 vyhrála s velkým náskokem Naďa Kashiyama, před Petrem Markem a Jirkou Venclem mladším. Prvním dvěma jmenovaným se zároveň povedlo snížit svůj hendikep pod 36.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK ve hře na rány

27. září 2008, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mistrovství GCHK ve hře na rány 2008

Počet obrázků: 36

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418