Golf Club Hradec Králové
26. září 2006 [daw]

Jeden rekord padl, druhý byl vyrovnán

Honza Petráček před riskantní příhrou, kterou umístil přesně mezi kmeny stromů. Pat do paru ovšem do jamky nespadl, stejně jako řada dalších důležitých patů. O šanci na obhajobu titulu se Honza připravil z největší části právě na greenech. (Foto David Jirků)

Dvoudenní klubové mistrovství na rány je za námi a na mramorovém podstavci putovní trofeje se stříbrným míčem se objevila nová jména. Zatímco v dřívějších letech dokázali mistři klubu svůj prestižní post častokrát ohájit, v letošním roce byl potvrzen nástup opačného trendu. Konkurence narůstá a doby, kdy nejlepší hráči vítězili dvakrát nebo i třikrát v řadě, jsou už zřejmě pryč. Titul klubových mistrů pro rok 2006 patří Sváťovi Býmovi mladšímu a Kristině Hostákové.

Suverénní vítězství

Sváťa Býma věnoval před mistrovstvím dostatek času tréninku na hřišti a jeho příprava se mu vyplatila. V úvodním kole turnaje zahrál 67 ran a na nejbližšího pronásledovatele Honzu Petráčka si vytvořil náskok sedmi úderů. Třetí místo držel se 79 ranami nečekaně Martin Černý. Hranici 80 úderů pokořili ještě Lukáš Vaněk a Jakub Mojžíš, ale ani jeden z nich do nedělního kola nenastoupil.

Druhý den se žádné překvapení nekonalo. Honza Petráček sice ostřeloval jamky svými dlouhými ranami (např. na 7. jamce se na úroveň vlajky dostal trojkou železem!), ale zradil ho patr a na greenech nasbíral o 6 ran více, než Sváťa Býma. Definitivně se rozhodlo na 4. jamce ve druhé devítce, kde Sváťa přihrál z dobrých 50 metrů rovnou do jamky a zapsal eagle.

Ve vzduch už pak visela pouze otázka, zda nový klubový mistr překoná rekord turnaje 138 ran, který v roce 2003 stanovil Lukáš Vaněk. K tomu Sváťa potřeboval zahrát birdie na relativně lehké poslední jamce, ale nakonec skóroval par a to znamenalo „jen“ vyrovnání rekordu. O dvanáct ran více nasbíral druhý hráč v pořadí Honza Petráček a trojici na bedně doplnil Pavel Koudelka, který se v neděli prezentoval pěkným výkonem 73 ran (celkem 153 ran).

Velký boj do 32. jamky

Mezi ženami – nebo přesněji řečeno mezi dívkami, jak poznamenal při vyhlašování vítězů prezident klubu Petr Drbal – byla situace podle očekávání velmi vyrovnaná. Po prvním dnu měly nejlepší vyhlídky Karolína Černá (77 ran) s Kristinou Hostákovou (79). Ztráta úřadující mistryně Zuzky Eliášové už trochu narůstala (84) a překvapivě vypadla za hry Lucka Bičišťová (86), která přitom o týden dříve hrála na Hrádku skvělou jamkovku.

V první nedělní devítce si Kája upevňovala vedení a po deseti jamkách vedla před Kristou už o čtyři rány. Stačily ovšem tři další jamky a náskok byl pryč. Na tříparové šestce ve Višňovce přišla pohroma pro Karolínu v podobě dvou autů a bylo rozhodnuto. Kristina došla kolo bez výraznějšího zaváhání za 79 ran, což jí v součtu dalo 158.

Nová klubová mistryně se tím pádem také stala novopečenou držitelkou ženského rekordu šampionátu, protože o jednu ránu vylepšila výkon své největší soupeřky Karolíny Černé z roku 2004. Ta se letos musela spokojit s druhým místem v celkovém součtu 161 ran, třetí příčku uhájila Zuzka Eliášová (166).

Doplňkovou kategorii stableford brutto pro hráče s HCP 37 – 54 ovládl Milan Starý, který se po celkovém výsledku 15 bt. bodů posunul z hendikepu 45 na 34,5. Když už jsme zmiňovali rekordy mistrovství na rány, stěží překonatelný rekord v této kategorii drží z roku 2004 Martin Novotný výsledkem 30 bodů.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství GCHK na rány

23. září 2006, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Mistrovství GCHK ve hře na rány 2006

Počet obrázků: 24

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418