Golf Club Hradec Králové
25. srpna 2011 [daw]

Adventure Golf dorazil do Hradce Králové

Adventure Golf v Hradci Králové. (Foto David Jirků)

Horké léto přináší horkou novinku. V Hradci Králové bylo otevřeno zbrusu nové 18jamkové hřiště Adventure Golfu. Naleznete ho v areálu Indoor Golf Centra Fomei, které tímto rozšiřuje svoje golfové porfolio - k simulátorům, jež jsou provozu téměř výhradně v zimních měsících, nyní přibyl venkovní Adventure Golf.

Jak vlastně Adventure Golf vypadá? Jamky jsou podobné těm golfovým, jen ve zmenšeném měřítku. Pravidla budování drah jsou natolik volná, že každá je originál, tedy stejně jako u golfu. Na drahách jsou různé terénní nerovnosti, vyvýšeniny, boule, vodní pasti i písečné bunkry. Povrch drah tvoří umělá tráva, která může mít různou výšku. Hraje se běžnými patry nebo minigolfovými kladívky a standardním golfovým míčkem. Mantinely tvoří ponejvíce malé cihličky, které nejsou absolutně hladké, a proto není odraz míčku pokaždé pravidelný. Hřiště Fomei si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Ve světě je Adventure Golf populárním sportem a na oblibě rychle získává i v Česku, kde funguje již deset hřišť. V prvé řadě jde o rodinnou rekreační zábavu, ale Adventure Golfu nechybí ani výkonnostní sportovní úroveň. Konají se národní i mezinárodní mistrovství a Česká republika má v osobě talentované juniorky Olivie Prokopové dokonce jednu z předních světových hráček.

S otevřením hřiště v Hradci Králové přišla samozřejmě ihned myšlenka na založení turnajové tradice. Proto jsme ve spolupráci s Indoor Golf Centrem Fomei připravili první klubové mistrovství v Adventure Golfu. Konat se bude již v pátek 2. září od 16 hodin. Přihlašovat se můžete standardním způsobem přes server ČGF (na tomto místě), kde také naleznete propozice turnaje. Jste srdečně zváni.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

FOTOGALERIE

Adventure Golf Fomei

Počet obrázků: 8

RELEVANTNÍ ZPRÁVY

Pozvánka na Fomei Adventure Tour
3. června 2012

Mistr s vypůjčeným vercajkem
4. září 2011

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418