Golf Club Hradec Králové
18. července 2010 [STK]

Šňůra TOP 10 na juniorce pokračuje

Výborná hra. Jana Kábrtová hrála na karlovarské juniorce dvakrát pod 80 ran a zlepšila svůj hendikep na 3,5. (Arch. foto: David Jirků)

Během prvních dvou prázdninových týdnů se odehrála všechna individuální mistrovství ČR v mládežnických kategoriích. Žáci a kadeti do 16 let hráli Brně na Kaskádě, dorostenci a junioři do 21 let měli mezinárodní šampionát v Karlových Varech. Na oba turnaje se kvalifikovali nejlepší hráči našeho klubu, byť ne do všech vypsaných kategorií.

Na jihu Moravy nás reprezentovali Honza Stodola ve starších žácích a Eva Němečková s Annou Starostovou ve starších žákyních. Nejvíce se dařilo Evě, která v prvním i druhém kole zlepšovala hendikep při výsledcích 88 a 85 ran. Tím se probojovala do cutu, a i když jí poslední kolo už tak dobře nevyšlo (93), je konečné 11. místo zlepšením oproti loňsku. Aňa odehrála Kaskádu s výsledky 95 a 90, které bohužel na postup do finálového kola nestačily. Na cut bylo potřeba zahrát o 8 ran méně. Ani Honza se do cutu nedostal, a to o 9 ran (hrál 89-89).

Jana Kábrtová v TOP 10

Na juniorku do Varů nám chyběla Kristina Hostáková, která se dva roky po sobě dokázala umístit v první desítce. Letos Kristina tráví prázdniny ve Spojených státech, a tak jsme doufali, že na její umístění naváže některá ze sester Kábrtových. A povedlo se! Prapor za Golf Club Hradec Králové převzala v dorostenecké kategorii do 18 let Jana Kábrtová, která zejména v prvním kole skvěle držela krok se Spilkovou a spol.

Jana hrála první den 75 ran a ve druhém kole přidala 79, takže zcela pohodlně prošla cutem do finále. Tam už s 83 ranami trochu odpadla z čela leaderboardu, i tak je výsledné 8. místo v konkurenci téměř 30 hráček ze 4 zemí výborným úspěchem!

Druhým želízkem v ohni byla v kategorii juniorské 19-21 let Janina sestra Bára, která o sobě poslední době dala už několikrát výrazně vědět. Naposledy výkonem jednu ránu pod par na Czech Golf Amateur Tour na Mnichu. Ve Varech však Báře chyběla trocha štěstíčka, po výsledcích 81-79 zůstala jednu jedinou ránu pod hranicí cutu. Propozice turnaje pouštěly do finálového kola jen 9 nejlepších plus dělená místa se stejným skóre. Po dvou kolech tedy skončila naše nejlepší juniorka na 12. místě.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

VÝSLEDKY TURNAJE

Mezinárodní mistrovství ČR juniorů

13. července 2010, Karlovy Vary

výsledková listina

Mistrovství ČR žáků a kadetů

1. července 2010, Brno Kaskáda

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418