Golf Club Hradec Králové
20. června 2011 [daw]

Zámeckou Tour ozdobila hole-in-one

Favorité vyhráli. Tomáš Hájek a Lucie Bičišťová zvítězili v osmém ročníku Královéhradecké Zámecké Tour. Dohromady se tato dvojice může pochlubit již pěti vítězstvími v této túře. (Foto David Jirků)

Tradiční minitour, která se koná během jednoho víkendu na dvou hřištích, Hrádku a Myštěvsi, letos vyhráli Tomáš Hájek a Lucie Bičišťová. Nejvíce pozornosti na sebe ovšem upoutal Tomáš Kvasnička, který nejenže vyhrál první kolo na Hrádku vynikajícím výsledkem 71 ran, ale navíc během tohoto kola skóroval hole-in-one.

Na odpališti dvojky vzal Tomáš do ruky šestku železo. Rovná rána proletěla těsně okolo vysokého smrku na ferveji a přistála kousek nad greenem. Odtud se pomalu kutálela k jamce a zastavila se až na jejím dně. Byla to první hole-in-one na této jamce, a zároveň i první životní hole-in-one Tomáše Kvasničky. Tomáš hraje golf 11 let, takže mu přejeme, aby na další "holinu" nemusel čekat tak dlouho.

Sobotní výsledky ostatních hráčů daly Tomášovi výrazný náskok do nedělního kola. Druhý Víťa Stehno ztrácel 7 ran, třetí David Jirků a čtvrtý Tomáš Hájek 9 ran. A byl to právě Tomáš, který potvrdil starou pravdu, že na titul se nejlépe útočí odzadu. V Myštěvsi hrál soustředěný golf a zejména na obtížné první devítce téměř nechyboval. Těžkou první půlku hřiště zvládl s výsledkem 4 nad par. V druhé půlce kola sice vyrobil několik chyb, ale celkových 83 ran mu k triumfu nakonec stačilo. Tomáš Kvasnička totiž větrnou Myštěves nedokázal uhrát lépe, než na 95 ran, což ho odsunulo na třetí příčku. Druhé místo po prvním dni uhájil Víťa Stehno, který Myštěves zvládl zajít za 86.

Ženská kategorie měla hlavní favoritku v osobě Lucky Bičišťové, obhájkyně titulu a celkově již dvojnásobné vítězky Zámecké Tour. Letos vyhrála Lucka potřetí, shodou okolností stejným součtem ran jako vloni - 171 ran (77 a 94). Druhé místo patří Heleně Machové, třetí skončila zástupkyně myštěveského klubu Aneta Hradecká.
Komentáře: 2, poslední 25. června 2011 v 08:58 | Přidat komentář

Text:

Jméno:

21. června 2011 v 19:08, Viktor
Gratuluji.Doporučuji zařadit Tomáše do oddílového reprezentačního družstva,alespoň do prvního poločasu,aby si užil vyfasovaných triček.
25. června 2011 v 08:58, Jarda Kuťák
Blahopřeju, Tomíku! Mně se tam jednou zastavil cenťák před jámou... to asi kvůli Tobě!

VÝSLEDKY TURNAJE

Zámecká Tour - 2. den

19. června 2011, Myštěves

výsledková listina

konečné pořadí

Královéhradecký golfový turnaj

18. června 2011, Hrádek

výsledková listina

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418