Golf Club Hradec Králové
22. února 2010 [daw]

Další cenné stříbro do sbírky

Stříbro. Hráčky GCHK vybojovaly na simulátorovém MČR družstev druhé místo. (Foto ČGF)

Je to milé, je to příjemné. Medailový tým žen Golf Clubu Hradec Králové opět úřadoval, tentokrát na Mistrovství družstev na FSG simulátorech v pražské Čechii. Kvarteto našich hráček si po výborných výkonech odvezlo stříbrné medaile a úspěšně tak obhájilo loňské druhé místo. Nedařilo se bohužel družstvu mužů, kterému se nepovedlo projít kvalifikačním sítem a umístilo se na 12. příčce.

Dobré základy úspěchu položily ženy už v kvalifikačním kole na rány. Kristina Hostáková s Luckou Bičišťovou obešly náročné hřiště The Belfry s 82 ranami, Jana Kábrtová doplnila týmový součet výsledkem 85 (Kája Černá škrtala 93). Celkových 249 ran znamenalo druhé místo o jednu ránu za vedoucím Erpetem.

Prvním soupeřem v jamkovce nám byl Golf Club Beřovice a byl to boj doslova do poslední jamky. Hrálo se na tři zápasy - jednu čtyřhra a dva singly. Rychlý první bod zajistila Lucka, v ostatních duelech už to tak jednoznačné nebylo. Čtyřhra Kristiny s Karolínou skončila porážkou naší dvojice na 17. jamce. Rozhodnutí tedy bylo na Janě, která neztratila nervy a s nejtěsnějším rozdílem jedné jamky na osmnáctce zvítězila.

Ve finále se Erpet ukázal - jako již mnohokrát dříve - nepřekonatelnou překážkou. První bod získala nejlepší hráčka Erpetu Adéla Cejnarová v singlu proti naší Lucce. O druhý bod se dlouze bojovalo ve čtyřhře. Kája bravurně proměnila nadehrávaný dlouhý pat na 18. jamce a vynutila tak prodloužení zápasu. Rozhodlo se až na 20. jamce, kdy se naše dívky musely sklonit před dobrou hrou svých protiháček z Erpetu. Poslední Janin mač již nebylo třeba dohrávat a byl ukončen remízou. Finále si můžete prohlédnout na internetu: golf.tvcom.cz/videa.

Jak už bylo řečeno, mužskému družstvu se zdaleka nevedlo tak dobře jako ženám. Nejlépe se s hřištěm v kvalifikaci popasoval Arnošt Martinec s 85 ranami. Vláďa Wsól hrál kulatých 90, Vláďa Rybář ještě o dvě více a Bohouš Holubec škrtal 93. Na postupovou příčku do cutu jsme potřebovali zahrát o 20 ran lépe.
Komentáře: 3, poslední 25. února 2010 v 13:46 | Přidat komentář

22. února 2010 v 10:23, Drbal
Obhájit druhé místo z loňska je velký úspěch.Dívkám patří poděkování a velká gratulace.
23. února 2010 v 12:48, Ing. Zdeněk Přikryl
Gratulace dívkám. TV přenos (video) je super nápad. Nevíte, jestli bude i něco podobného v létě z "outdooru"?
25. února 2010 v 13:46,
Mluvil jsem s Lubošem Klikarem o letních přenosech - jistá šance tu prý je, ale existují technické problémy, protože venku je to přeci jen o dost náročnější. Tak uvidíme, jak to dopadne.

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družstev na simulátorech

18. února 2010, Erpet, Čechie

kvalifikace

konečné pořadí

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418