Golf Club Hradec Králové
20. září 2010 [daw]

Myštěves zpečetila DT Severovýchod

Úspěšná obhajoba. Hráčům Golf Clubu Kunětická Hora se povedlo obhájit prvenství v Poháru klubů Dětské Tour Severovýchod. (Foto p. Krištof)

Patnáct turnajů, tři každý měsíc, měla na programu letošní Dětská Tour Severovýchod. Že se odehrály všechny podle plánu, zato se patří poděkovat všem pořadatelským klubům, které děti na své hřiště pozvaly a turnaj jim připravily. Daří se to již osm roků a půjde-li vše podle zaběhnutých zvyklostí, čekají nás už brzy první kulatiny. Ale zpět k Myštěvsi - jak to tedy vše dopadlo?

Závěrečný turnaj s sebou přinesl to správné napětí. Po pěti měsících snažení se konečně rozhodlo, kdo se stane tím nejlepším hráčem nebo hráčkou ve své kategorii v ročníku 2010. Žádný z lídrů na čele žebříčku neměl svoje místo jisté. Někdo měl menší náskok, někdo větší, ale každé kolo se hraje na osmnáct jamek a na nich se může stát cokoliv.

Christian Horák, vítěz Poháru hejtmana na Hrádku, odrazil útok Honzy Bryčky, který zejména díky skvělým 33 bodům na předposledním turnaji v GC Na Vrších držel při životě své šance na vítězství v kategorii mladších žáků. V Myštěvsi Christiana předčil pouze Marek Matějů, který se díky tomu posunul na celkové páté místo žebříčku. Christian Horák se tím pádem mohl radovat z nevídaného triumfu - zvítězil nejen v celkovém hodnocení Dětské Tour Severovýchod, ale také v žebříčku Dětské Tour Západ B. Dvojitý šampión.

Mimořádně napínavá byla situace ve starších žácích. Kamarádi a zároveň velcí soupeři Tomáš Švarc a Honza Stodola se přetahovali o prvenství. Honza dlouhou dobu vévodil žebříčku, ale Tomášovi vyšly parádně dva minulé turnaje, na kterých získal o 16 bodů více, než Honza a situace se obrátila v jeho prospěch. Přestože Honza v Myštěvsi něco stáhl, v konečném zúčtování mu stále šest bodů chybělo, a tak se nakonec musel smířit s druhým místem.

V kadetské kategorii si celý rok nejlépe počínala Katka Brychová, které se sice na závěrečném turnaji příliš nedařilo, ale jedno zaváhání si mohla díky svému výraznému náskoku dovolit. Vynikající výkon podal druhý hráč žebříčku Albert Krištof, jehož 79 ran bylo na těžkém hřišti v Myštěvsi oceněno 47 stableford netto body!

Ještě o dvě rány méně zahrál Zdeněk Přikryl, který tak potvrdil první místo v dorostenecké kategorii před druhým Petrem Dvořákem a třetím Vladimírem Novákem. S žebříčkovým výsledkem 241 bodů se Zdeněk stal absolutně nejlepším hráčem letošního ročníku Dětské Tour Severovýchod.

Po vyhlášení individuálních cen a předání všech pohárů nejlepším hráčům a hráčkám přišla chvilka i pro týmové ocenění. Pohár klubů měl letos jediného vážného adepta. Ne, že by se ostatní kluby nesnažily, ale Golf Club Kunětická Hora turnaj od turnaje zvyšoval svůj náskok a už dávno před posledním turnajem bylo jisté, že loňské týmováé vítězství obhájí. Svým dílem k tomu přispěli Jan Bryčka, Simon Lichtenberg, Matěj Štěpánek, Katka Brychová, Zdeněk Přikryl a Martin Slánský.

Závěrečné poděkování patří všem hráčům, rodičům a zejména organizátorům - klubům, bez nichž by túra nebyla možná. Kalendář Dětské Tour Severovýchod 2011 už vzniká, a tak se máme zase na co těšit.
Komentáře: 2, poslední 1. října 2010 v 15:26 | Přidat komentář

1. října 2010 v 15:26, David Jirků
Díky za pozitivní hodnocení. On-line scoring asi zůstane specialitou nadšenců z GC Na Vrších, ale co se týká samostatných stránek, šance se rýsuje!
23. září 2010 v 16:55, Ing. Zdeněk Přikryl
Tak už je to zase za námi. Přibylo turnajů, navštívili jsme nová hřiště. Bylo to skvělé, díky organizátorům, za rychlé zveřejnění výsledků, průběžného pořadí a za repotáže z turnajů. To nemá ani Morava Cup. Příkladem jste určitě i pro tůry Západ, kde jsme se průběžné pořadí dozvěděli až před posledním turnajem. Díky klubům za organizaci a připravená hřiště. Velice příjemně překvapil klub Na Vrších, kde fungoval i on-line scoring, věc jinde nevídaná. Smůlu měla bohužel Svratka na počasí. Těšíme se na příští ročník. Možná na závěr pár neskromných přání do budoucna, co takhle samostatné webové stránky, jako má již zmiňovaný Morava Cup s diskuzí, aktualitami, mapkami hřišť .... i ten on-line scoring na více turnajích by nebyl špatný :-)

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

19. září 2010, Myštěves

výsledková listina

konečné pořadí

FOTOGALERIE

Dětská Tour Severovýchod, Myštěves 2010

Počet obrázků: 22

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418