Golf Club Hradec Králové
13. září 2003 [daw]

POSTOUPILI JSME DO I. LIGY!!!

Arnošt Martinec před jedenáctimetrovým patem do paru, který chladnokrevně proměnil a jamku vypůlil. (Foto David Jirků)

Po velkém a napínavém boji, který až skoro za tmy ve tři čtvrtě na osm večer rozhodl půlmetrový pat do paru Lukáše Vaňka na 19. jamce, porazil náš tým družstvo Karlových Varů "B" a poprvé ve své historii postoupil do I.ligy ČR.
Duel se pro nás přitom nevyvíjel příliš dobře. V dopoledních čtyřhrách nás favorizované Karlovy Vary vedené kapitánem Karlem Skopovým suverénně přehrály. Jediný, avšak velmi cenný bod, získala dvojice Petráček a Koudelka zázračným otočením zápasu na obávané poděbradské sedmnáctce. Honza Petráček nejdříve proměnil obtížný třímetrový pat do paru a srovnal skóre na skvér. Následným super drajvem na výhled pak potvrdil psychologickou výhodu, protistrana pod tlakem odpálila míč do lesa a potřebný bod byl v kapse.
Před šesti odpoledními singly byla matematika jasná - k postupu jsme museli vyhrát alespoň čtyři zápasy. Papírové předpoklady hovořily proti nám, doháněli jsme jednobodové manko z dopoledne, hráči Karlových Varů měli každý v průměru o dvě a půl rány nižší hendikepy a coby kedíci jim vypomáhali reprezentanti karlovarského "A" týmu, který přijel na víkendové vyvrcholení Extraligy. Zázraky se ovšem dějí...
Arnošt Martinec šel na hřiště jako první. Ze zápasu, jenž měl zcela pod kontrolou (pět jamek před koncem vedl o pět, to se snad ani nedá prohrát), se stalo nečekané drama. Karel Psohlavec, který má bohaté zkušenosti z křížkových turnajů a letos se účastnil i národního jamkového mistrovství, nehodlal svoji kůži dát zadarmo. Vyhrál tři jamky v řadě, na 17. jamce využil nejistou Martincovu příhru a vypadalo to, že se zápas protáhne minimálně až na osmnáctku. Arnošt však ze stísněné pozice u stromu zahrál stometrovou ránu přes jezírko na tři metry k fangli a bylo rozhodnuto.
Koudelka a Petráček, pilíře týmu, ukončili své mače na 16. respektive už na 14. jamce a ve vzduchu se začala vznášet vůně možného postupu. Stačilo vyhrát jen jediný zápas ze tří. Honza Celba stál proti Karlovi Příhodovi jako David proti Goliášovi. Hendikepový rozdíl mezi nimi činil skoro osm ran... Celba však kráčel prvních sedm jamek (hrálo se z mistrovských odpališť!) v paru a na 16. jamce byl zápas stále nerozhodný. Poslední dvě jamky ovšem Příhoda naplno využil své mocné zbraně, dlouhého dróčka, kterým se pokaždé dostal na dostřel greenu a nepřipustil překvapení.
Bohouš Holubec neměl svůj den, ale i kdyby ho měl, těžko by strojově přesného Lukáše Melichara porazil. Když už Holubcovi vyšel par, Melichar hrál birdie... O všem tedy rozhodl až úplně poslední zápas dne, Lukáš Vaněk proti Jakubovi Marešovi.
V tomto zápase potvrzoval Vaněk roli favorita a po první půli vedl už o čtyři jamky. Pak však začal Mareš mocně dotahovat a na 17. jamce vedl náš hráč už jen o jednu. Svou délkou tato jamka nahrávala Vaňkovi a na greenu ležel o jednu ránu dříve, než jeho soupeř. Ke zděšení našeho týmu, který tou dobou již dobojoval všechny zápasy a přišel fandit, však Lukáš místo metr a půl dlouhého patu na vítězství a postup, zahrál trojpat a zápas byl najednou skvér. Na poslední jamce Lukáš opět využil výhody svých dlouhých ran a na greenu měl jednu ránu náskok... a Jakub Mareš opět neomylně čipnul ze čtyřiceti metrů a zasunul pat... takže o postupu stále nebylo rozhodnuto.
Valem se stmívalo, když hráči provázeni několika desítkami diváků, dorazili na odpaliště první jamky. Psychicky navrch měl teď Jakub Mareš, který bezezbytku využil všech zaváhání našeho klubového mistra na greenech. Marešův odpal byl naprosto perfektní a od spoluhráčů za něj sklidil velký aplaus. Lukáš Vaněk se jako vždy před drajvem dlouho soustředil... a poslal famózní ránu daleko na výhled přesně doprostřed ferveje. Jak se ukázalo, míček karlovarského hráče skončil těsně v křoví v ohybu jamky (z odpaliště na tu dálku už nebylo vidět) a nešťastný Mareš musel dropovat s jednou trestnou ránou. Vaněk našel neomylně green a zdálo se být rozhodnuto. Dva paty stačily na vítězství, byť Mareš ještě naposledy zahrozil, když čip asi z třiceti metrů zahrál málem do jamky.
Poraženým Karlovým Varům patří obrovské uznání za předvedenou hru. Při našich hráčích stálo tentokrát trochu více štěstíčka, ovšem bez něj to v golfu snad ani nejde. Tým Golf Clubu Hradec Králové tedy korunoval letošní kvalitní sezónu postupem do I.ligy ČR.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Play-off II. ligy družstev mužů

9. prosince 2003, Poděbrady

výsledková listina

FOTOGALERIE

Play-off o postup do I. ligy, Poděbrady 2003

Počet obrázků: 9

LIGOVÉ TABULKY

2. liga družstev mužů 2003

1. GC Hradec Královépostup
2. GC Most795
3. GC Nová Amerika806
4. GC Harrachov840
5. KGC Malevil843
6. GCC Svob. Hamry851
7. GC Pardubice854
8. GC Spa859
9. KGC České Švýcarsko917
10. GC Libouchec1070

PODPORA SPORTU

Ligovou reprezentaci Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418