Golf Club Hradec Králové
17. července 2006 [STK]

Dorostenci předvedli parádní výkon

Pavel Zeman měl v neděli parádně rozehrané kolo. Po 14 jamkách šel 5 ran nad par, na posledních čtyřech ale nasbíral dalších 7 ran a musel se spokojit s konečným výsledkem 84 ran. (Foto: David Jirků)

Svobodné Hamry byly o uplynulém víkendu dějištěm kvalifikačních turnajů Mistrovství ČR dorostenců (do 18 let) a žáků (do 14 let). Naše družstva soutěžila v obou kategoriích s cílem postoupit do finálových částí mistrovství. Radost nám udělal zejména konzistentní výkon dorostenců, kteří bez jediného škobrtnutí zvítězili. Žáci málem doplatili na zbytečnou diskvalifikaci, nakonec však do finále také postoupili ze čtvrtého místa.
Dorostenecká družstva hrají stejným systémem, jako se soutěží v lize dospělých. Do turnaje nastoupí šest hráčů, pět výsledků se počítá a nejhorší výsledek se škrtá. GCHK reprezentovali Sváťa Býma, Tom Kvasnička, Pavel Balada, Jakub Mojžíš, Pavel Zeman a Aleš Hanuš. Kapitán týmu Petr Drbal si těžko mohl přát lepší výsledky. V sobotu se započítávaná pětice vtěsnala do rozmezí 83-86 ran, v neděli byl rozptyl jen nepatrně vyšší (82-87). Výsledkem této absolutně vyrovnané hry bylo první místo s náskokem 82 ran (!!!) před druhým klubem v pořadí Svobodnými Hamry, dorostenci z Pardubic ztratili na třetí příčce 110 ran.
Žákovská družstva čítají čtyři hráče, z nichž alespoň jeden musí být ve věkové kategorii do 12 let. GCHK nastoupil pod vedením kapitána Honzy Petráčka ve složení Petr Dvořák, Honza Makovský, Radek Šnytr a Honza Stodola. V prvním kole se nám příliš nedařilo, a tak jsme museli v neděli pořádně zabrat, abychom skončili do třetího místa. To se nakonec podařilo, ale radost z postupu netrvala dlouho. Radek Šnytr byl totiž diskvalifikován za chybný zápis ve skórekartě a podobně jako v Poháru družstev na Hluboké jsme z postupového místa spadli. Dnes ráno ovšem STK ČGF nečekaně rozhodla o rozšíření počtu postupových míst na čtyři, a tak ve finále nakonec nebudeme chybět.
Finálový turnaj mládežnického mistrovství začíná 21. srpna v Darovanském dvoře. Krom družstva žáků a dorostenců jedou do Darové i naše dorostenky, které pro nižší počet přihlášených klubů nemusely o postup do finále bojovat v kvalifikaci.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Mistrovství ČR družst. dorostu do 18 let, kvalif.

15. července 2006, Sv. Hamry

výsledková listina

konečné pořadí

Mistrovství ČR družst. žáků do 14 let, kvalif.

15. července 2006, Sv. Hamry

výsledková listina

konečné pořadí

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

Seznamte se s novým webem pro TCM. Více informací zde.

BENJAMIN TOUR 2014

Golfová túra v Královéhradeckém kraji určená pro nejmladší hráče. Více informací zde.

VÝKONNOSTNÍ ŽEBŘÍČEK

Žebříček hráčů do 18 let
podle hendikepů (max 54)
Sestavení ke dni 14.6.2016

KALENDÁŘ AKCÍ

Přehled turnajů mládeže
pro sezónu 2016

NÁBOR DO ODDÍLU MLÁDEŽE

Tréninkové centrum mládeže provádí nábor dětí od 4 let. Informace zde.

PODPORA SPORTU

Tréninkové centrum mládeže Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418