Golf Club Hradec Králové
26. srpna 2012 [daw]

Hrádek plný dětí

Lucka jede! Vloni byla Lucie Harcubová vyhlášena objevem roku mezi dívkami do 10 let. Letošní sezónu zahájila s hendikepem 16,4 a momentálně ji už jen dvě desetinky dělí od prolomení dvouciferné hranice. Posledních pět turnajů Lucka skončila vždy mezi prvními třemi a na Hrádku jsme byli svědky protažení této série o další turnaj. (Foto David Jirků)

Závěr prázdnin na Hrádku tradičně patří dětem. V sobotu 25. srpna se hrál už 15. ročník mládežnického turnaje o pohár hejtmana Královéhradeckého kraje. Turnaj slavil druhé půlkulatiny a oslava to byla mimořádně povedená, neboť na start se dostavilo 70 dětí. Tolik jich na Hrádku ještě nikdy nehrálo. Startovalo se od 8 hodin ráno a vyhlášení poslední kategorie proběhlo až v půl osmé večer.

Golf Club Hradec Králové reprezentovalo 15 dětí. Dvěma z nich se povedlo vyhrát svoji kategorii, jichž bylo vypsáno celkem pět. René Baše vítězstvím potvrdil roli favorita mezi dorostenci. Po sedmácti jamkách měl shodné skóre s Lucií Mazánkovou ze Semil a schylovalo se k rozehrávce o první místo. Na osmnáctce ovšem Renda skóroval birdie, címž uzavřel své kolo na 85 ranách. Na berdíka semilská soupeřka nedokázala odpovědět, naopak zahrála bogey a Renda měl vítězný pohár v kapse.

V kategorii mladšího žactva jsme měli další želízko v ohni díky Lucce Harcubové. Ta hrála velmi vyrovnané kolo a jamku po jamce zvyšovala svůj náskok před všemi soupeři. Pak přišlo zaváhání 16. jamce, kde nabrala 5 ran nad par a rázem se ocitla konkurenci na dostřel. Lucka však zachovala klidnou hlavu a na posledních jamkách už podobnou chybu nepřipustila. Nakonec zapsala do skórekarty 81 ran a vyhrála podobně jako Renda o dva údery.

Dvě první místa pro GCHK vylepšil ještě Ondra Donát třetí příčkou v kategorii kadetů. Ondra měl sice špatný začátek v podobě double-double, ale o to lepší byl jeho finiš par-birdie, díky němuž se na poslední chvíli posunul o čtyři příčky v pořadí výše až na stupně vítězů. Mezi kadety dosáhl pěkného umístění i Petr Kosina, který při hendikepu 22,1 ani zdaleka nepatřil k favoritům. Petr přitom ještě po 17. jamce figuroval na třetí příčce, jenže double bogey na závěr ho poslalo na finální 5. místo. Každopádně 83 úderů je kvalitní výsledek a adekvátně k tomu se snížil i Petrův hendikep.

Těsně pod stupni vítězů skončil také ve smíšené kategorii hráčů s HCP 37-54 Petrův mladší bratr Kilián. Jiná kategorie, stejný scénář. Po 17. jamkách držel Kilda bronzovou příčku, chyba na 18. jamce otevírá vrátka protivníkům - a ti toho využívají. Na Kildu se výsledkově dotáhl Erik Grubner, oba uzavřeli svůj účet na 8 stableford brutto bodech. Při shodě bodů rozhoduje podle Soutěžního řádu lepší výsledek druhé devítky, a ten dopadl ve prospěch Erika Grubnera.

Tradicí našeho turnaje je boj o putovní pohár věnovaný hejtmanem Královéhradeckého kraje. Ten získá hráč nebo hráčka s nejlepším výkonem napříč všemi kategoriemi. Pohár přijel obhájit loňský šampion Tomáš Švarc z Liberce, ale jeho mise neskončila úspěchem. Tomášových 77 ran bylo až třetím nejlepším výsledkem dne. Lepší byl Jiří Vik z Golf Clubu Na Vrších se 75 ranami, ovšem ani tento výkon nebyl k zisku poháru dostatečný. Cenu pro nejlepšího hráče si nakonec odvezl Christian Horák, vítěz z roku 2010. Tehdy mu stačilo 76 ran, letos dokázal ještě 4 údery ubrat. Chrisův výsledek 72 ran je zároveň vyrovnaným rekordem turnaje.

Rozsáhlou fotogalerii z turnaje naleznete na stránkách DTSV.
Komentáře: 0 | Přidat komentář

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

25. srpna 2012, Hrádek

výsledková listina

FOTOGALERIE

Dětská Tour Severovýchod, Hrádek 2012

Počet obrázků: 24

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

Seznamte se s novým webem pro TCM. Více informací zde.

BENJAMIN TOUR 2014

Golfová túra v Královéhradeckém kraji určená pro nejmladší hráče. Více informací zde.

VÝKONNOSTNÍ ŽEBŘÍČEK

Žebříček hráčů do 18 let
podle hendikepů (max 54)
Sestavení ke dni 14.6.2016

KALENDÁŘ AKCÍ

Přehled turnajů mládeže
pro sezónu 2016

NÁBOR DO ODDÍLU MLÁDEŽE

Tréninkové centrum mládeže provádí nábor dětí od 4 let. Informace zde.

PODPORA SPORTU

Tréninkové centrum mládeže Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418