Golf Club Hradec Králové
27. srpna 2007 [daw]

Překvapivé, ale zasloužené vítězství

Tři mušketýři na čtvrté jamce. (Foto David Jirků)

Rovná padesátka dětí přijela včera na Hrádek na jubilejní desátý ročník mládežnického turnaje O pohár krajského hejtmana, který byl zároveň součástí Dětské Tour Severovýchod 2007. Hrálo se v pěti věkových a výkonnostních kategoriích, přičemž zvláštní cena – putovní pohár hejtmana – čekala na absolutního vítěze s nejnižším počtem ran. Přestože fronta adeptů na broušený golfový míč zahrnovala 8 hráčů s jednocifernými hendikepy, skleněný pohár nakonec nečekaně skončil v rukou golfisty s hendikepem 13,4.

Tím borcem byl Ondřej Škorpa z Nové Ameriky a jeho cesta za vítězstvím je skutečně obdivuhodná. Hned na prvních třech jamkách nabral šest ran nad par, což mu v turnaji nedávalo vůbec dobré vyhlídky. Na zbylých 15 jamkách už ale redukoval údery nad par na pouhé dva, k čemuž mu pomohla i čtveřice birdie. Zejména berdík na poslední jamce přišel Ondrovi velmi vhod, protože díky němu zapsal do skórekarty 74 ran místo 75. A to znamenalo rozstřel náhlou smrtí proti domácí hráčce Kristině Hostákové.

Kristina hrála vyrovnané kolo s 11 pary, 6 bogey a jedním dablem. Rozehrávce se mohla relativně snadno vyhnout, kdyby proměnila kratičký birdie pat na 18. jamce. Jenže nejsme na PGA, hráči nevědí, jak kdo hraje a kdo komu šlape na paty. Jít ve společném flajtu, možná by Kristina zahrála poslední pat s větším soustředěním. Ale to jsou jen kdyby. Na oba hráče čekala rozehrávka, do níž vstoupili s početným doprovodem zvědavých dětí a rodičů.

Náhlá smrt na druhé jamce

Lepší karty měla v rukou jednoznačně Kristina, jak podle HCP, tak i díky své výborné letošní bilanci v jamkové hře. Ondra si hned na první jamce zkomplikoval situaci nepřesnou příhrou, po které mu zůstal dobře 4metrový pat s velkým brejkem do paru. Kristina se perfektní ranou z bankru dostala do „doklepávací“ vzdálenosti, takže Ondra neměl jinou možnost, než dát. A dal, čímž si vysloužil potlesk diváků. Stejně tak Kristina a šlo se na dvojku.

Vyvrcholení turnaje bylo opravdu napínavé. Bilance v turnaji na druhé jamce vyznívala ve prospěch Kristiny – dva pary proti Ondrovu triple a double bogey. To byla ale suchá statistika, kterou oba hráči v rozstřelu obrátili naruby. Ondra totiž skóroval par a Kristina se na tři rány do jamky dostat nedokázala. Tím bylo o absolutním vítězi (a zároveň vítězi kadetské kategorie 15-16 let) rozhodnuto.

Také v dalších kategoriích braly prvenství slušné výsledky pod 80 ran. V mladších žácích zvítězil Jakub Pokorný z Karlových Varů (77 ran), ve starších žácích Marek Štěpánek z Nové Ameriky (79) a v dorostencích Pavel Zeman ze Semil (75). Poslední pátá kategorie, která byla určena začínajícím hráčům, se hrála systémem brutto stableford a zvítězil v ní Jakub Vaculčiak ze Štiřína.

Hřiště bylo i přes velká horka krásně zelené a pro turnaj kvalitně připravené. Řada dětí zlepšovala po dobrých výkonech své hendikepy, takže Hrádek opouštěly s dobrým pocitem ze hry. A bylo příjemné slyšet od rodičů slova chvály směrem k organizaci turnaje.

Současně s turnajem uspořádalo Tréninkové centrum mládeže GCHK na driving range Dětský den. Děti si mohly odzkoušet první golfové odpaly a zažít jaké to je, když se míček vznese do vzduchu nebo naopak když zmizí v jamce. Hrádek v neděli prostě patřil celý den dětem, které si to na golfu opravdu užily.
Komentáře: 1, poslední 27. srpna 2007 v 09:10 | Přidat komentář

27. srpna 2007 v 09:10, Jarda Větvička
To nevadí Kristinko, příště.... Renďa Baše - super výsledek, bohužel jsi mě však skočil v HCP (:-). Pěkný fotky, Davide (k výstižné reportáži jako vždycky), hlavně ta s tím motýlem na poháru, ta je bombastická.

VÝSLEDKY TURNAJE

Dětská Tour Severovýchod

26. srpna 2007, Hrádek

výsledková listina

průběžné pořadí

FOTOGALERIE

Dětská Tour Severovýchod, Hrádek 2007

Počet obrázků: 24

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

Seznamte se s novým webem pro TCM. Více informací zde.

BENJAMIN TOUR 2014

Golfová túra v Královéhradeckém kraji určená pro nejmladší hráče. Více informací zde.

VÝKONNOSTNÍ ŽEBŘÍČEK

Žebříček hráčů do 18 let
podle hendikepů (max 54)
Sestavení ke dni 14.6.2016

KALENDÁŘ AKCÍ

Přehled turnajů mládeže
pro sezónu 2016

NÁBOR DO ODDÍLU MLÁDEŽE

Tréninkové centrum mládeže provádí nábor dětí od 4 let. Informace zde.

PODPORA SPORTU

Tréninkové centrum mládeže Golf Clubu Hradec Králové podporují Královéhradecký kraj a město Hradec Králové.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

SLEDOVÁNÍ STRÁNEK

O nových článcích, výsledcích i fotogaleriích vás budeme rádi informovat e-mailem:

Co je to RSS?

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418