Golf Club Hradec Králové


Pár fíglů proti dešti

Golf se hraje takřka za každého počasí, protože vítr ani déšť nejsou důvodem pro přerušení hry. Jak se říká: "Neexistuje špatné počasí pro golf, existují pouze špatně oblečení golfisté". Možná se vám hodí několik tipů, jak vyzrát na podzimní deštíky.

Udržujte ručník v suchu

Aby vám hole neklouzaly v rukou, je třeba vlhké gripy osušovat. Základní předpoklad pro osušování gripů je ovšem suchý ručník. Nenechte ho proto plandat po straně begu jako obvykle. Za deště ho buď zastrčte do prostoru k holím, nebo ručník z begu odepněte a připevněte k rozpěrnému raménku přímo pod klobouk deštníku. Tam zůstane zaručeně v suchu. Begy mají mnoho kapes, do nichž se vám určitě vejde i náhradní osuška (oceníte při delším dešti).

Chraňte svůj beg

K čemu vám bude rezervní ručník nebo rukavice, když se schováte pod deštník a přitom beg necháte celý provlhnout. V případě vytrvalejších srážek určitě nezapomeňte na speciální igelitovou pláštěnku. „Oblékání“ begu je velmi rychlé a jednoduché, pláštěnka se zapíná obvykle na cvočky či suchý zip. Pokud používáte vozík, není třeba z něj beg složitě sundávat, pod pláštěnkou se skryje i nosná část vozíku.

Optimalizujte využití deštníku

Mějte na paměti, že když fouká vítr, déšť padá ze strany. Zatímco horní polovinu těla máte v suchu, nohy mohou být za chvíli durch. Při čekání na spoluhráče stůjte tak, abyste deštníkem chránili nejen sebe, ale i beg. Jste-li na řadě s odpalem, nenechávejte deštník jen tak na zemi, zastrčte ho otevřený do bagu jako hůl, alespoň nebude na ostatní hole pršet a při poryvu větru vám deštník neodletí.

Hole stále v begu

Aby hra neměla zbytečné prodlevy, je dobrý zvyk připravit si předem hůl (nejčastěji na odpališti nebo u greenu), s níž se bude hrát. Tato rutina se ovšem v dešti může vymstít v podobě kluzkých gripů. Dokud nejste na řadě proto nechte své hole v begu. I když už jste rozhodnuti, kterou holí budete ránu hrát, nechte ji v suchu do poslední možné chvíle. Po odehrání úderu hůl rychle osušte a vraťte zpět.

Rukavice do deště

Golf není hra, která by trvala půl hodiny, takže pokud vytrvale prší, provlhnutí se přes veškerou snahu nelze vyhnout. Pro tyto případy dobře poslouží pár rukavic speciálně do deště, v nichž se nesmeká ani mokrý grip. Výrobci rádi tvrdí, že čím mokřejší rukavice jsou, tím pevněji se s nimi dá rukojeť hole uchopit.

MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418