Golf Club Hradec Králové


Kuchařka golfových her

O formách golfové hry naleznete v útlé brožurce Pravidel golfu jen pár základních zmínek (zcela logicky, není to žádná encyklopedie). Pokud tušíte, že jde pouze o nepatrně poodhrnutou záclonku na výhledu do obrovské zahrady plné rozmanitých herních kombinací, máte pravdu.

Nejjednodušeji a nejobjektivněji poměří golfista svůj výkon s ostatními hráči prostým součtem dosažených ran. Přes všechnu férovost, která je této metodě hodnocení vlastní, není občas na škodu hrát hru, kde můžete s klidným svědomím na jedné jamce nastřílet apokalyptických 15 ran a přesto celkově vyhrát. V tom tkví kouzlo her na body.

Dlužno rychle podotknout, že nehmotná jednotka "bod" bývá velmi často zhmotňována do zvláštních hmotných jednotek nazývaných "pětka", "dvacka", "pajda", "kilo" a podobně. Mohlo by se klidně říci, že golfisté jsou převlečenými karbaníky, kteří vyměnili paklík karet za bag s holemi a ošoupaný stůl za krátce střiženou fairway. Veškeré body se nicméně odvíjí od ran. Záleží pouze tom, jestli všechny údery sečtete a podtrhnete až na konci kola, nebo zda to uděláte už po dohrání první jamky a jako dílčí výsledek si zapíšete určité množství bodů.

Pokračování článku:


MAPA SERVERU

Přehledný seznam všech stránek na tomto serveru.

(C) 2002-20015 Golf Club Hradec Králové z.s. Všechna práva vyhrazena. Obsah stránek je určen jen pro osobní využití.
Golf Club Hradec Králové z.s., Rybova 1908/31, 500 09 Hradec Králové | Webmaster: Kosina.eu
Telefon: 493 814 396   Fax: 493 814 394   Mobil: 724 010 418